Wat is er in "RondoM" te doen? (oudere evenementen vindt u hier)


vrijdag-
avond
16 juni 2023
20.00 uur

RondoM Matthijs & Mayke - "By The Sea"

Pianist Matthijs Verschoor en celliste Mayke Rademakers geven uniek concert in RondoM


Op vrijdagavond 16 juni 2023 zullen pianist Matthijs Verschoor en celliste Mayke Rademakers samen een bijzonder concert geven in de zaal van RondoM in Wilhelminaoord. Het concert met als titel “By the Sea” begint om 20.00 uur en belooft een unieke ervaring te worden voor alle liefhebbers van klassieke muziek.

Matthijs Verschoor is een gerenommeerd pianist die bekend staat om zijn indrukwekkende techniek, lyrische toon en zijn verrassende interpretaties van klassieke werken. Mayke Rademakers is een all-round celliste die al op jonge leeftijd haar talent voor muziek ontdekte en inmiddels bekend staat om haar virtuositeit, opmerkelijke repertoirekeuzes en warme celloklank.

Tijdens het concert zullen zij werken spelen van onder andere Quilter, Bridge, Abril en Piazzolla. Het publiek kan genieten van deze prachtige muziek in de intieme sfeer van RondoM.

De kaartverkoop voor dit unieke concert is gestart en kaarten a € 17,50 zijn verkrijgbaar aan de zaal of via reservering (tjschum@gmail.com of tel 06-53681895). Wees er snel bij, want er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Dit concert is een aanrader voor iedereen die houdt van klassieke muziek en wil genieten van het samenspel van twee topmusici. Wij hopen u op 16 juni te mogen verwelkomen in RondoM in Wilhelminaoord.


Entree: € 17,50 inclusief koffie/thee
Inloop vanaf 19.30 uur.
Reserveren kan: via email: tjschum@gmail.com of telefoon 06-53681895 .

“RondoM” – kunst, cultuur, muziek, educatie
Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord

zaterdag-
avond
24 juni 2023
20.00 uur

RondoM Zomeravond Jazz Concert met The Dindi Trio en Linda Molenkamp


The Dindi Trio bestaat uit Maarten Gal op piano, René Postma op contrabas en Matthias van Olst op drums. Samen met zangeres Linda Molenkamp brengen zij hun programma met “the best of the Great Americain en Brazilian songbook”. Bekende en onbekende songs zullen de revue passeren. Swingen met Ella Fitzgerald en zwoele Bossa nova’s van Elis Regina.

Multi-instrumentalist Maarten Gal studeerde zowel aan de de conservatoria van Zwolle als Hilversum. Naast zijn carričre als franse hoornist is hij ook virtuoos op de toetsen. Hij is als uitvoerend musicus momenteel aan het optreden met oa zangeres Greetje Bijma. Daarnaast is hij actief bigband dirigent.

Bassist René Postma (conservatorium Zwolle) is de man van het geluid. Naast zijn uitvoerende carričre als bassist in diverse jazz en popformaties is hij ook continu bezig met vernieuwing in geluid. Hij werkte hiervoor o.a. samen met Roy Mitchell-Cardenas. René won de prijs voor ‘Beste sounddesign’ in het 48hour filmproject met de film “Omhoger” van The Post.

Matthias van Olst is een veelzijdige drummer zowel live als in de studio. Allround van jazz tot rock en van soul tot pop. Hij heeft zijn eigen studio en werkt met diverse bands over de hele wereld. Zijn muzikale avonturen brachten hem in België, Zwitserland, Duitland, Luxemburg, Groot Brittannië, Hongarije, Frankrijk, Griekenland, Spanje en USA.

Zangeres Linda Molenkamp studeerde jazz zang aan het conservatorium van Groningen. Ze is een veelgevraagd zangeres en treed op in diverse formaties, van bigband tot intieme duo concerten. Naast gastsolist bij diverse bigbands is ze momenteel te zien met Gypsy band Manouche Swing, Linda Sings Nina Simone en Linda’s Jazz.

Entree: € 17,50 inclusief koffie/thee
Inloop vanaf 19.30 uur.
Reserveren kan: via email: tjschum@gmail.com of telefoon 06-53681895 .

“RondoM” – kunst, cultuur, muziek, educatie
Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord

vrijdag-
avond
21 juli 2023
20.00 uur

RondoM Zomeravond Jazz Concert met WestEndJ


In 2007 ontstond WestEndj in Dwingeloo rond muziekdocent Evert van Loon. In de jaren daarna is de groep uitgegroeid tot een formatie van zeven talentvolle muzikanten, ieder met jarenlange ervaring in de muziek.

WestEndJ is een instrumentaal jazzcombo met een bijzonder karakter. De muziekstijl varieert van swing en latin tot funk en fusion, met een grote rol voor improvisatie. In de vele eigen composities van de bandleden zijn invloeden uit verschillende continenten te horen.

WestEndJ kan zich ook geďnspireerd vastbijten in de muziek van onder andere Miles Davis, Herbie Hancock, Wayne Shorter en Sonny Rollins. Toch klinken de bestaande jazz-standards vernieuwend door de originele eigen arrangementen.

Kenmerkend voor de optredens van WestEndJ zijn het plezier en de interactie met het publiek. In een aangename en ongedwongen sfeer is het genieten van muzikale verrassingen.


De bezetting bestaat uit:
– Evert van Loon – saxofoon
– Pieter van Dijk – saxofoon en gitaar
– Erik Werkema – toetsen
– Wout Teeuw – gitaar
– Ruud Franken – basgitaar
– Rudolf Spijkerman – drums
– Erik Karsemeijer – percussie

Entree: € 17,50 inclusief koffie/thee
Inloop vanaf 19.30 uur.
Reserveren kan: via email: tjschum@gmail.com of telefoon 06-53681895 .

“RondoM” – kunst, cultuur, muziek, educatie
Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord

zaterdag-
avond
29 juli 2023
20.00 uur

RondoM Zomeravondconcert met pianist Tobias Borsboom

Godowsky's reisverslag van Java


Tobias Borsboom - (geen onbekende in RondoM: hij trad al twee maal eerder bij ons op!) - de pianist met 'een juweel van een toucher' (Trouw), speelt als winnaar van de Dutch Classical Talent Award sinds 2015 in de concertzalen van Nederland. Tezamen met violist won Piotr Jasiurkowski won hij tevens de Dutch Classical Talent-publieksprijs. Ook toerde hij als solist in Gershwins Pianoconcert in F met het Nederlands Studenten Orkest, en met zijn soloprogramma Wanderer in binnen- en buitenland. Zijn solorecitals geven blijk van zijn belangstelling voor hedendaagse muziek en zijn debuutalbum Wanderer (Label 7 Mountain Records, 2017) en zijn cd met Pan van Vítezslav Novák (Pianoclassics, 2021) is met veel lof in de pers en media onthaald.

“Jonge durfal Tobias Borsboom verdient volle zalen met prachtige Pan” - Het Parool

“Hij speelt (...) met grote bevalligheid, de nodige dramatiek en een juweel van een toucher”- Trouw

“Opvallend is zijn persoonlijke, mateloos kleurige spel” – Dagblad van het Noorden/Leeuwarder Courant

“Een weergaloze Tobias Borsboom riep als meestervertellers eigen de ware spanning op”- NRC/NRC next

Tobias toont zich een veelzijdig en creatief musicus, die ook op het gebied van kamermuziek zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Regelmatige kamermuziekpartners zijn cellist Lidy Blijdorp, violist Pieter van Loenen en saxofonist Femke Steketee. Met celliste Pamela Smits werkt Tobias sinds 2017 samen als programmeur van de concertserie Vriendenconcerten in de Zuiderkerk van Amsterdam. In 2018 is Tobias Borsboom met pianoduopartner Yukiko Hasegawa uitgekozen als Shizuoka no Meishutachi (Meesters of Shizuoka) in Japan, met verschillende optredens die daarop volgen.

Ook gaat hij graag de samenwerking aan met andere theater- en kunstvormen. Voor seizoen 2018-2019 loopt in samenwerking met theaterproductiehuis Oorkaan Meneer Tobias en het zwarte monster, een muziekvoorstelling voor kinderen vanaf vier jaar. Daarnaast is hij deel van gezelschap Theatre-Hotel Courage dat in 2017 de Nederlandse theaters aandoet met A room with a view. Met Jan Brokken speelt hij enkele zeer succesvolle vertelconcerten, waaronder Mata Hari en De rechtvaardigen met Lidy Blijdorp en De Tuinen van Buitenzorg met pianomuziek van Leopold Godowski en Paul Seelig.

Tobias Borsboom is oprichter en leider van theatergroep De Schubertianen waarin de spelers in de huid kruipen van de artistieke vrienden van Schubert, en in de voorstelling De Housewarming 1826 houden zij een feest ter ere van hun grote vriend. Vanaf 2021 spelen zij Schobert, over de vriendschap tussen Franz Schubert en beste vriend Franz von Schober.

De achterliggende jaren was Tobias eveneens prijswinnaar op concoursen als het YPF Piano Competition, het Concertgebouw Entree Kamermuziek Concours en het Prinses Christina Concours en meer. Hij voltooide in 2013 zijn master-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn. Daarvoor studeerde hij aan de Jong talent afdeling van het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti. Hij volgde masterclasses bij internationaal gerenommeerde musici als Maria Joăo Pires, Klaus Hellwig, Georg Friedrich Schenck, Geoffrey Douglas Madge en Jan Boguslaw Strobel.

Naast zijn gevarieerde drukke concertleven werkt Tobias Borsboom aan het Conservatorium van Amsterdam als correpetitor.

Programma:

Leopold Godowsky (1870-1938)

Java Suite. Phonoramas (1924)
(integrale uitvoering, duur: ca. 55 minuten)

Book one
I. Gamelan
II. Wayang-Purwa, Puppet Shadow Plays
III. Hari Besaar, The Great Day


Book two
IV. Chattering Monkeys at the Sacred Lake of Wendit
V. Boro Budur in Moonlight
VI. Bromo Volcano and the Sand Sea at Daybreak


Book three
VII. 3 Javanese Dances
VIII. The Gardens of Buitenzorg
IX. In the Streets of old Batavia


Book four
X. In the Kraton
XI. The Ruined Water Castle at Djokja
XII. A Court Pageant in SoloEntree: € 17,50 inclusief koffie/thee
Inloop vanaf 19.30 uur.
Reserveren kan: via email: tjschum@gmail.com of telefoon 06-53681895 .

“RondoM” – kunst, cultuur, muziek, educatie
Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord

tot einde zomer
RondoM Expositie en Kunstverkoop werken van Menno Meijer


Uit de nalatenschap van de beroemde Nederlandse beeldend kunstenaar/ontwerper/edelsmid Menno Meijer exposeert en verkoopt RondoM een groot aantal werken. Het betreft sieraden, plastieken, beelden, objecten, ornamenten, schilderijen en ander werk, dat rechtstreeks uit het voormalig atelier van de kunstenaar komt.
Zeker de moeite waard, want Menno Meijer was een begrip: enkele van zijn werken hangen zelfs in het Rijksmuseum in Amsterdam!
Lees hier meer over Menno Meijer op Wikipedia.
Bekijk hier een video over Menno Meyer en zijn werk op Gouwestad TV.

Bezichtiging op afspraak (via tjschum@gmail.com of tel 0653681895) of tijdens andere events in RondoM.

BINNENKORT WEER!
RGM training - Brein in beweging 


De Ronnie Gardener Methode om je brein te trainen begint weer bij voldoende deelname.

De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij het ritme van muziek wordt ingezet om beweging, spraak en cognitie (concentratie, geheugen, coordinatie) te stimuleren. Deelnemers doen op het ritme van muziek, zittend of staand, oefeningen aan de hand van geprojecteerde symbolen. De basissymbolen en hun klanken hebben hun oorsprong in onze vier ledematen (handen en voeten) en het drumstel.

Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en vindt plaats in RondoM, Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.

Bij voldoende deelname start de cursus binnenkort.

Meer info of aanmelden via: www.rgmpraktijksteenwijk.nl
of via 06-22818186
of via email aan rgmpraktijksteenwijk@gmail.com

© 2021 - Rondo Music Management