Archief events (De actuele agenda vindt u hier)


zaterdag
avond
27 april 2024
20.00 - 22.00 uur

RondoM Koningsdagconcert !

m.m.v.
* Het Nijkoor o.l.v. dirigent en zanger Klaas Peter van der Laan
* Violiste Baukje van Schie
* Pianist Tjako van Schie

Het is al bijna traditioneel: een koningsdagconcert in RondoM in Wilhelminaoord, waar gezelligheid voorop staat!
Kom je ook? De entree is een vrije bijdrage en de oranjebitter staat klaar!


Het Nijkoor is een gemengd koor met een breed repertoire van licht-klassieke tot en met (oude) volksmuziek en uitstapjes naar modern repertoire. Het koor is in 2004 opgericht op verzoek van het Plaatselijk Belang van Nijeholtpade. De koorleden komen uit Friesland en Drenthe. Hun dirigent is Klaas Peter van der Laan. Ze zingen op de maandagen van 20.00 tot 21.30 uur, in het MFC te Nijeholtpade, daarna drinken ze gezamenlijk koffie of thee in een prettige sfeer. Wil je eens kennis met hen maken, je bent van harte welkom! Voor informatie kun je contact opnemen met Els Hulst telefoon: 0516 451806 of via de email: hollyels2012@gmail.com

Baukje van Schie werd geboren in een muzikaal gezin, en begon op haar negende jaar met vioolspelen op de muziekschool in Coevorden. Al  tijdens de studie ontwikkelingspsychologie in Groningen werd haar duidelijk dat haar hart echt bij de viool lag. Het Drents Symfonie Orkest was destijds een fijne voedingsbodem, ook met de mooie cantateprojecten in Drentse kerkjes. Vioollessen volgde zij in deze jaren bij Rita Rouw. Zij vervolgde na het afstuderen als psychologe haar vioolstudie bij Bart Bleumers en Albert Borgers aan het conservatorium in Enschede, met altviool en piano als bijvakken. Inmiddels is ze al vanaf 1987 werkzaam als docent viool, altviool en ensemble in Apeldoorn, deels aan de plaatselijke muziekschool, en sinds 2017 volledig als particulier docent. Werkend met mensen van alle leeftijden aan ontspannen viool- en altvioolspel en hun muzikale ontwikkeling. Naast het lesgeven houdt Baukje van het schrijven van gedichten en wandelen. Het spelen in het Zutphens  Barok Ensemble vormt een fijne nieuwe muzikale uitdaging.

Aanvang : 20.00 uur
Inloop : vanaf 19.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : Vrije bijdrage, gratis oranjebittertje staat klaar!.

Reserveren kan via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895


AANRADER!

zaterdag
avond
16 maart 2024
20.00 uur

RondoM Lustrum Concert - met het Deventer Jazz Orkest !

Kom je het feest meevieren? RondoM bestaat dan 5 jaar en het wordt een feestelijke avond!Het Deventer Jazz Orkest is een echte bigband en bestaat uit enthousiaste musici van 20 tot 75 jaar, onder bezielende leiding van dirigent Edwin Neuteboom Spijker. Het Deventer Jazz Orkest speelt voornamelijk jazz met uitstapjes naar latin, rock en pop. De muzikanten worden vocaal ondersteund door de talentvolle Laura van Nyendaal.

Aanvang : 20.00 uur
Inloop : vanaf 19.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : €15.

Kaarten aan de zaal of reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895


AANRADER!

zondag
middag
3 maart 2024
15.00 - 17.00 uur

RondoM Kamermuziek - met hoboist Lourens Kuijper, celliste Christiane Schepping en pianist Tjako van SchieOp zondagmiddag 3 maart vindt in RondoM in Wilhelminaoord een bijzonder kamermuziekconcert plaats met hoboïst Lourens Kuijper, celliste Christiane Schepping en pianist Tjako van Schie. Deze drie musici die elkaar al uit een ver verleden kennen, zullen dan werken van Fauré, Poulenc, Bruch, Saint-Saëns en een wereldpremière van een nieuwe compositie van Tjako van Schie ten gehore brengen.

Entree: € 17,50 (kaarten aan de zaal of reserveren via tjschum@gmail.com of tel. 0653681895)
Aanvang: 15.00 uur, zaal open vanaf 14.30

Locatie: RondoM - kunst, cultuur, muziek, educatie
Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord

Christiane Schepping (cello) werd in 1960 geboren in Neuss, Duitsland. Als kind bezocht ze vaak de concerten van het Neusser kamerorkest, dat werd geleid door haar vader, prof. Wilhelm Schepping. Zo ontdekte ze de cello, kreeg ze op 9-jarige leeftijd haar eerste lessen in dit orkest en deed ze ook al snel ervaring op in vele kamermuziekprojecten, die de basis legde voor haar latere muziekstudie. Op 16-jarige leeftijd werd ze lid van het orkest van haar vader en o.a. in dit orkest later solocelliste. In 1979 begon ze haar muziekstudie aan de Robert Schumann Universiteit in Duesseldorf, waar ze studeerde bij prof. Johannes Goritzki en later bij prof. Rudolf Mandalka. Ook speelde ze in het Robert Schumann Orkest, waar ze veel leerde bij prof. Juergen Kussmaul. Bij dit orkest soleerde ze ook jarenlang. Het orkest werd uitgenodigd voor concerten in het binnenland, Oostenrijk, Nederland, Spanje, Polen, Griekenland, USA. Na haar studie richtte ze samen met de concertmeester van het orkest het Rheinische Oratorien Orkest op, dat regelmatig door veel dirigenten wordt geboekt voor projecten. Naast haar werk als celliste was ze lerares aan de muziekschool van Neuss en kon ze veel kinderen begeleiden in de muziekwereld.

Lourens Kuijper (hobo) werd geboren in 1962 in Apeldoorn. Hij groeide op in een groot gezin waarin muziek zeer present was. Als  5-jarige begon hij met blokfluit, later ook piano en op 16 jarige leeftijd dan de keuze hobo. De eerste lessen kreeg hij van Cees Wijnbelt, de solo-hoboïst van het Gelders Orkest. Op 19 jarige leeftijd, in 1981 werd hij aangenomen op het Stedelijk Conservatorium in Zwolle bij Koen van Slogteren waar hij zijn studie hobo in 1982 begon. Hij wisselde 2 jaar later naar het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij dezelfde docent. Lourens kreeg al vroeg de gelegenheid zijn droom te verwezenlijken door de eerste orkestervaringen in 1982 bij het Gelders Orkest. Ook speelde hij al sinds het begin van zijn studie in het inmiddels zeer bekende Ensemble Conservatoire met Rob Engels als concertmeester waarin hij, met 1 onderbreking, nog steeds als hoboïst van de partij is. Dit Ensemble maakte het o.a. mogelijk tientallen jaren met vele koren en solisten concerten te realiseren waarbij de dirigent Wolfried Kaper zeker genoemd mag worden. In 1987 behaalde hij zijn Docerend Musicus Diploma in Amsterdam, nam vervolgens les bij Celia Nicklin in Londen, uit het orkest The Academy of St. Martin in the Fields. Hij vervolgde zijn studie verder bij Professor Helmut Hucke aan die Hochschule für Musik in Keulen waar hij in 1989 Cum Laude zijn solo-diploma voor hobo en barokhobo behaalde. Lourens speelde gedurende zijn studie al regelmatig in het regionaal Jeugdorkest, het Nederlands Jeugdorkest, geregeld in het Noord-Hollands Orkest, Het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Philharmonisch Orkest, in Film- Theater- en Musicalproducties bij van de Ende, waarbij ook vele televisie en CD opnames gemaakt zijn. Ook was hij jaren 1e hoboïst in het Schlierbacher Kammerorchester in Heidelberg, maakte een tournee door Amerika, speelde in vele Europese orkesten en concertzalen, waarbij o.a. ook de Motetten van J.S. Bach olv Frieder Bernius met barok hobo een muziekprijs gewonnen hebben. Lourens en zijn hobo. Vrienden voor het leven. Met behulp van zijn hobo laat hij diep blikken in zijn ziel, in zijn gevoelswereld, neemt hij je mee in een ongrijpbare- maar op het moment zelf bijzonder betoverende realiteit.

Tjako van Schie (piano) werd geboren in 1961 in Coevorden. Als 5 jarige was zijn interesse voor de piano al gewekt en al snel volgde muzieklessen bij Tiny Damen aan de muziekschool. Hij studeerde vervolgens bij Ben Smits aan het Zwols Conservatorium waar hij zijn docerend en uitvoerend diploma piano behaalde. Na zijn studie volgden diverse masterclasses in o.a. Weimar bij o.a. Jacob Lateiner en Detlef Kraus. Hij gaf vele concerten in o.a. Europa, China, Canada, en trad op voor radio en tv. Van Schie werkt tegenwoordig als uitvoerend pianist, docent aan het Conservatorium van Amsterdam, repetitor, componist, arrangeur en coach. Hij is ook auteur van muziekgerelateerde artikelen. Verder werkte hij in Porto, Portugal als gastdocent aan ESMAE. Hij heeft zijn eigen muziekcentrum “RondoM” in Wilhelminaoord waar hij woont en werkt. Hij verzorgde diverse opvallende programma’s in het verleden, en nam ze op cd op: o.a.  “The Goldberg Variations BWV 988” (Bach), “Water, bron van leven” en “Yiddish music from ghetto’s & concentration camps” (met violist Adriaan Stoet). Daarnaast speelde hij vele gemengde recitals, zowel solistisch als samen met andere musici. Onlangs voerde hij Schumann’s “Piano Concerto” in zijn eigen arrangement voor saxofoonorkest en piano uit, en ook Gershwin’s “Rhapsody in Blue”. Met saxofonist Henk van Twillert maakte hij een 3-cdbox “A Bag Of Music” en met zangeres Henriëtte de Groot een cd met filmmuziek “Regards to Hollywood”. Hij is ook een veelgevraagd begeleider. Met operasopraan Janine Pas vormt hij het “Geen Kunst Collectief 2.0”. Sinds 2019 runt hij op zijn woonwerkplek in Wilhelminaoord cultureel centrum “RondoM”. Tjako van Schie streeft doorgaans naar niet-alledaagse uitvoeringen. Hij gaat niet altijd de makkelijkste weg, maar probeert een artistiek standpunt in te nemen, waarin standaarden kunnen worden veranderd of verdiept. Naast zijn hoogontwikkelde pianistiek en zijn poëtische natuur heeft Tjako de gave het publiek mee te voeren naar muzikale regionen voorbij het alledaagse. Zijn expressieve spel en bescheiden persoonlijkheid geven hem de vrijheid om zich niet louter op virtuositeit te richten, maar veeleer de essentie van muziek op te zoeken.  Lovende perskritieken bewijzen dat deze kwaliteit zeldzaam is onder de huidige generatie pianisten, en dat Tjako zeer wel in staat is om door zijn spel zijn punt te bewijzen dat er ‘geen leven zonder muziek is’.Aanvang : 15.00 uur
Inloop : vanaf 14.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : €17,50

Kaarten aan de zaal of reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895

zaterdag
avond
10 februari 2024
20.00 uur

RondoM - Gezellige Skip-Bo Wedstrijd


Skip-Bo is een gezellig en niet al te moeilijk kaartspelletje met speciale Skip-Bo kaarten.
Omdat er vanuit vele kanten is aangegeven dat een keertje een gezellige avond met Skip-Bo best leuk kan zijn, hebben we besloten zo’n avond te organiseren in RondoM in Wilhelminaoord.

Op zaterdagavond 10 februari bent u dus welkom om mee te komen spelen!
De aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur,  inloop is mogelijk vanaf 19.30 uur.

De entree voor deelname bedraagt 10 euro, vooraf te voldoen.
De hoofdprijs bedraagt 150 euro, de 2e prijs 2e prijs 20 euro en de 3e prijs 10 euro.
Als poedelprijs voor de allerslechtste speler is er een overheerlijke droge worst.

In het kort de spelregels voor deze avond:
Er wordt gespeeld met tafels van minimaal 3 en maximaal 4 personen, in 4 ronden, en voor elke ronde wordt geloot aan welke tafel je komt te spelen.
De puntentelling volgt de officiële Skip-Bo spelregels, met 25 punten voor de winnaar van een ronde, en 5 straf punten per kaart die op de stok van de tegenstanders achterblijft. 
Na 4 ronden wordt gekeken wie de winnaars met de meeste punten zijn en wie de grootste verliezers zijn en volgt de prijsuitreiking.

Wie de spelregels van Skip-Bo zelf niet kent: zie dit uitlegfilmpje op youtube  https://youtu.be/_Wy9oOqIdl4?feature=shared voor hoe het gaat!

Je kan je opgeven via email tjschum@gmail.com of via whatsapp 0653681895.
Als je wil meedoen ontvang je na je opgave een tikkie van 10 euro van RondoM, en na je betaling sta je geregistreerd als speler!
Bij onvoldoende deelname (of als de avond onverhoopt niet door zou kunnen gaan), storten we je geld uiteraard terug.

We hopen op een gezellige avond met veel deelnemers!
En na afloop hebben we uiteraard nog een gezellige nazit voor de liefhebbers!

Kom je ook?

Hartelijke groet,

Tjako en Johan
RondoM
Linthorst Homanstraat 22
8384 EE Wilhelminaoord

Tel. 06-53681895
Email: tjschum@ gmail.com


AFGELAST!
zondag
middag
4 februari 2024
15.00 - 17.00 uur

AFGELAST ! - RondoM Concert met Saxofoonkwintet "Opus 5"

I.v.m. gezondheidsproblemen van een van de leden van het kwitet is dit concert afgelast.

zaterdag
middag
27 januari 2024
13.00 - 18.00 uur

RondoM Jong Talent Workshops en Masterclasses
Met leerlingen van de jong talentklas van Quintus uit Kampen. De dag wordt om 17.00 afgesloten met een kleine openbare presentatie en gezellige nazit na afloop.

Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.

vrijdag
avond
5 januari 2024
20.00 uur

te bezichtigen

tot eind maart

Kunst-, muziek- en cultuurcentrum “RondoM” in Wilhelminaoord opent op vrijdagavond 5 januari een nieuwe expositie met werken van de vorig jaar overleden kunstenaar Lisan Simons.

Zij was partner van violiste Baukje van Schie en de schoonzus van pianist Tjako van Schie, en heeft veel mooie kunstwerken gemaakt, waaronder beelden en schilderijen. Een deel van haar werk zal - als in memoriam - bij ons in RondoM geëxposeerd worden.

De opening wordt verder met een hapje en drankje en live muziek omlijst door violiste Baukje van Schie, met Tjako van Schie aan de piano. U bent van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.

Vrije entree, inloop vanaf 19.30 uur.

Deze expositie is te bezichtigen tot eind maart 2024
(op afspraak via tel. 0653681895 of email tjschum@gmail.com of bij evenementen)

Afbeelding met muur, Stillevenfotografie, overdekt, kunst  Automatisch gegenereerde beschrijvingAfbeelding met vee, verven, koe, Melkkoe  Automatisch gegenereerde beschrijvingAfbeelding met verven, verf, Schilderverf, Moderne kunst  Automatisch gegenereerde beschrijvingAfbeelding met winter, sneeuw, gebouw, buitenshuis  Automatisch gegenereerde beschrijving


Locatie : ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
te zien van 22 oktober tot einde 2023

RondoM Expositie werken van Robin van Deventer

schilderij Robin van Deventer

Kunstenaar Robin van Deventer (geb. 3 februari 1977) is een uniek fenomeen. Zijn werk straalt vreugde, plezier, en een opmerkelijke creativiteit uit. Zijn thematiek is ontstaan uit fascinatie voor vooral fantasiedieren. Hij schildert in een cartooneske quasi-stripboekstijl, en daarmee worden zijn werken vooral gekenmerkt door een speelse, humoristische, kleurrijke en fantasievolle wereld met diverse verrassende wendingen bij nader beschouwing. De vrolijke en vrije geest spat van het doek en van de objecten die hij maakt.

In de tentoonstelling zijn naast doeken ook een aantal objecten te bewonderen. Van Deventer heeft naast zijn artistieke werk ook gewerkt als decorateur van onder meer aquaria en interieuren. Een selectie van zijn uitgesproken werken is in RondoM te bewonderen.

De kunstenaar zegt zelf over zijn werk dat hij wil bereiken dat zijn werk bij het publiek "een glimlach achterlaat".
Een aanrader om de expositie in RondoM te komen bewonderen.

De expositie is op zondagmiddag 22 oktober officieel geopend met een hapje en drankje en optreden door pianist Tjako van Schie, waarbij Van Deventer tevens een toelichting op zijn werk gaf.

Bezichtiging verder op afspraak (via tjschum@gmail.com of tel 0653681895) of tijdens andere events in RondoM.

AANRADER!

zaterdag
avond
11 november
20.00 - 22.00 uur

RondoM Panfluit & Percussie

Zeer vereerd de wereldberoemde percussionist Raphaël Simon en panfluitist Matthijs Koene in ons pand te mogen verwelkomen! De twee topmusici brengen een opmerkelijk en speciaal programma met verrassende, maar ook mooie muziek.

Matthijs Koene en Raphaël Simons

Een voorproefje op youtube: klik hier!

Nadere info volgt

Aanvang : 20.00 uur
Inloop : vanaf 19.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : €20.

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen s.v.p. vooraf reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895

zondag
middag
29 oktober
14.30 - 15.20 uur

RondoM Koormuziek "Ave Maria"

Het betreft een kort programma zonder pauze, met negen zeer fraaie Ave Maria liederen van o.a Arcadelt, Stravinsky en Rachmaninoff.  Het a capella projectkoor dat optreedt bestaat uit 19 zangers en staat onder leiding van dirigente Mirjam Cornelisse.

Mirjam Cornelisse

Mirjam Cornelisse studeerde hoofdvak zang aan het Koninklijk conservatorium te Den haag. In 1983 kreeg zij een vaste aanstelling bij het operagezelschap de Nederlandse Reisopera en heeft haar studie voortgezet aan het Twents conservatorium. Na 30 jaar carriere als zangeres besloot Mirjam zich meer toe te leggen op lesgeven en dirigeren. Zij heeft in 2013 bij Gerben van Veen haar MDO (Meerjarige dirigenten opleiding) diploma gehaald.

Mirjam is dirigente van drie koren, is coach van verschillende ensembles, geeft regelmatig workshops “zingen in een koor” en stemcoaching en is zangdocente aan de muziekschool “Kunst& COO” te Oosterwolde. De afgelopen jaren heeft zij regelmatig projecten georganiseerd, o.a. in 2018 een Schubert project, in 2020 Reintje de Vos een opera geschreven door Hans Erik Dijkstra, haar vaste pianist. Nu dan een Ave Maria project. Met 19 zangers, a capella wordt dit programma uitgevoerd.

Op 29 oktober is er eerst om 11.00 uur een processie van de RK kerk te Zorgvlied (Dorpsstraat 31, 8437 PA Zorgvlied) naar de Maria kapel op de RK begraafplaats (Wateren, 8437 PG Zorgvlied).


Aanvang concert in RondoM : 14.30 uur
Inloop : vanaf 14.00 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : Vrije gift.

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen s.v.p. vooraf reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895

zondag
middag
1 oktober
15.00 - 17.00 uur

Zondagmiddagconcert van "Vocaal Ensemble Sarabande" in RondoM

M.m.v. bariton Albert Brandsma, met begeleiding van pianist Rudi Kaldenberg en m.m.v. ‘Fluitkwartet 4 op Drift’.

Het Vocaal Ensemble Sarabande is zo’n vijftien jaar geleden opgericht door destijds zes vrouwen die elkaar gevonden hadden in hun gemeenschappelijke liefde voor muziek en zang. Zij zingen a-capella, zonder versterking en dirigent en repeteren wekelijks onder begeleiding van een professionele coach, aanvankelijk was dat Monique Suring, sinds 2014 is dat Mirjam Cornelisse.

Het ensemble bestaat nu uit vijf vrouwen :
sopranen : Martina van der Bergh en Tineke van Gennep
mezzo’s : Marion Spaanderman en Ineke Zuidberg
alt : Lucie Brandsma

Hun repertoire varieert van klassiek tot licht klassiek, maar ook Ierse ballads en Franse chansons schuwen zij niet. Naast het zingen in dit ensemble zingen zij individueel ook nog bij verschillende kamerkoren, muziekensembles en nemen soms deel aan projecten.

Albert Brandsma (bariton), zal klassieke liederen zingen uit het romantische repertoire van Franse-, Duitse- en Engelse kunstlied-componisten en enkele chansons/traditionals. Hij wordt daarbij op de vleugel begeleid door pianist Rudi Kaldenberg. Albert zong in close harmony ensembles, kamerkoren en oude muziekensembles, nam deel aan projecten en trad soms op als solist. Pianist Rudi Kaldenberg studeerde orgel bij Kees van Houten en Bert Matter aan het Arnhems- en Utrechts conservatorium en studeerde daarna piano bij Roelof Been en sloot dit af met een staatsexamen. Naast zijn pianopraktijk begeleidt hij koren en solisten, waarbij zijn grote liefde uitgaat naar de liedzang. In zijn vrije tijd is hij een enthousiast koorzanger in twee kamerkoren en zingt samen met zijn vrouw in het Kwartet Yellow Hammer.

Het ‘Fluitkwartet 4 op Drift’ is zo’n vijftien jaar geleden ontstaan en heeft Heerenveen als thuisbasis en bestaat uit : Marianne Wijbenga, Lia Roelfsema, Ans de Jong en Susan Booden. Zij spelen sinds een jaar of zes in de huidige bezetting. Marianne is docent en coach van het kwartet. Zij kunnen putten uit een breed repertoire dat gaat van barok tot hedendaagse muziek. Zij zullen werken van Georg Philipp Telemann, Benedict Brydern, Marc Berthomieu en Jay Mackie uitvoeren. Het belooft een afwisselend concert te worden !

Aanvang : 15.00 uur
Inloop : vanaf 14.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : Gratis, koffie/thee/drankjes voor eigen rekening. Na afloop wordt een eigen bijdrage op prijs gesteld.

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen s.v.p. vooraf reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895


AANRADER!

zaterdag
middag
30 september 13.00 - 14.00 uur

Zaterdagmiddag Lunchconcert in RondoM: "Double Bass!"

Meestercontrabassist Dominic Seldis en saxofonist Henk Twillert nodigen je uit voor een heerlijke middag vol muziek en humor.

  

In een klassieke omgeving, met uitstapjes naar jazz en tango. En daarbij valt veel te lachen en genieten. Een rijk gevuld concert met muziek van Bach tot Piazzolla en van Albinoni tot Louis Armstrong. Aan de vleugel worden zij begeleid door de pianistische alleskunner Tjako van Schie.

Dominic Seldis

Dominic Seldis is eerste solocontrabassist en aanvoerder van het Koninklijk Concertgebouworkest. Bij het grote publiek is Dominic bekend als jurylid in televisieprogramma Maestro. Hij geeft wereldwijd virtuoze soloconcerten. Hij speelt regelmatig als solist bij het London Symphony Orchestra, het Philharmonia Orchestra, het BBC National Orchestra of Wales en Concertgebouw Kamerorkest. Ook is Dominic gastdocent en geeft hij wereldwijd masterclasses.Dominic Seldis is een klassiek musicus met een passie voor pop, jazz en lichte muziek. Hij trad op met popartiesten als Tina Turner, Rod Stewart, Tom Jomes en Wouter Hamel. Ook speelde hij voor soundtrack als Harry Potter, James Bond en Dr. Who.
“Muzikaal entertainment van hoog niveau. Seldis is charmant en [..] als musicus zeer serieus.” (Het Parool).

Henk van Twillert

Saxofonist Henk van Twillert (1959) studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Ed Bogaard waar hij zijn studie voor het solistendiploma met onderscheiding afsloot. Hij richtte in 1979 het befaamde The Amsterdam Saxophone Quartet op, waarmee hij succesvolle tours deed met onder andere Jaap van Zweden en Daniël Wayenberg. Opmerkelijke gebeurtenissen waren het slotconcert van de EXPO ’98 in Lissabon en de opening van het AJAX stadion Arena in Amsterdam.Van Twillert heeft een rijke carrière achter de rug; hij heeft verschillende cd’s opgenomen; vele optredens achter zijn naam staan en hij is docent aan het conservatorium. Van Twillert combineert altijd de liefde voor muziek met het lesgeven in workshops, masterclasses en wereldwijde concerten.

Tjako van Schie

In 1985 studeert Tjako van Schie op 24 jarige leeftijd af bij pianopedagoog Ben Smits met zijn diploma Uitvoerend Musicus. Hierna volgen een aantal meestercursussen bij o.a. Jacob Lateiner, Detlef Kraus en Boris Bloch. Al snel volgen concerten in binnen- en buitenland. Ook wordt hij veel gevraagd als muzikaal begeleider.Van Schie is geen doorsnee-pianist. In de loop van zijn carrière bewandelt hij gedurfde en opmerkelijke paden. Zijn concerten worden vaak gekenmerkt door opvallend repertoire en interessante thematische keuzes. Zijn spel wordt omschreven als poëtisch, meesterlijk, lyrisch en technisch hoogstaand.Behalve pianist is Van Schie ook componist en arrangeur, hij verzorgt lezingen en hij is docent.


Aanvang : 13.00 uur
Inloop : vanaf 12.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : € 20

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen s.v.p. vooraf reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895

zaterdag
12 augustus
9.30 - 16.00 uur

Troep op de Stoep - gezellige rommelmarkt in Wilhelminaoord, ook bij RondoM!

Lees hier meer

zaterdag-
avond
29 juli 2023
20.00 uur

RondoM Zomeravondconcert met pianist Tobias Borsboom

Godowsky's reisverslag van Java


Tobias Borsboom - (geen onbekende in RondoM: hij trad al twee maal eerder bij ons op!) - de pianist met 'een juweel van een toucher' (Trouw), speelt als winnaar van de Dutch Classical Talent Award sinds 2015 in de concertzalen van Nederland. Tezamen met violist won Piotr Jasiurkowski won hij tevens de Dutch Classical Talent-publieksprijs. Ook toerde hij als solist in Gershwins Pianoconcert in F met het Nederlands Studenten Orkest, en met zijn soloprogramma Wanderer in binnen- en buitenland. Zijn solorecitals geven blijk van zijn belangstelling voor hedendaagse muziek en zijn debuutalbum Wanderer (Label 7 Mountain Records, 2017) en zijn cd met Pan van Vítezslav Novák (Pianoclassics, 2021) is met veel lof in de pers en media onthaald.

“Jonge durfal Tobias Borsboom verdient volle zalen met prachtige Pan” - Het Parool

“Hij speelt (...) met grote bevalligheid, de nodige dramatiek en een juweel van een toucher”- Trouw

“Opvallend is zijn persoonlijke, mateloos kleurige spel” – Dagblad van het Noorden/Leeuwarder Courant

“Een weergaloze Tobias Borsboom riep als meestervertellers eigen de ware spanning op”- NRC/NRC next

Tobias toont zich een veelzijdig en creatief musicus, die ook op het gebied van kamermuziek zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Regelmatige kamermuziekpartners zijn cellist Lidy Blijdorp, violist Pieter van Loenen en saxofonist Femke Steketee. Met celliste Pamela Smits werkt Tobias sinds 2017 samen als programmeur van de concertserie Vriendenconcerten in de Zuiderkerk van Amsterdam. In 2018 is Tobias Borsboom met pianoduopartner Yukiko Hasegawa uitgekozen als Shizuoka no Meishutachi (Meesters of Shizuoka) in Japan, met verschillende optredens die daarop volgen.

Ook gaat hij graag de samenwerking aan met andere theater- en kunstvormen. Voor seizoen 2018-2019 loopt in samenwerking met theaterproductiehuis Oorkaan Meneer Tobias en het zwarte monster, een muziekvoorstelling voor kinderen vanaf vier jaar. Daarnaast is hij deel van gezelschap Theatre-Hotel Courage dat in 2017 de Nederlandse theaters aandoet met A room with a view. Met Jan Brokken speelt hij enkele zeer succesvolle vertelconcerten, waaronder Mata Hari en De rechtvaardigen met Lidy Blijdorp en De Tuinen van Buitenzorg met pianomuziek van Leopold Godowski en Paul Seelig.

Tobias Borsboom is oprichter en leider van theatergroep De Schubertianen waarin de spelers in de huid kruipen van de artistieke vrienden van Schubert, en in de voorstelling De Housewarming 1826 houden zij een feest ter ere van hun grote vriend. Vanaf 2021 spelen zij Schobert, over de vriendschap tussen Franz Schubert en beste vriend Franz von Schober.

De achterliggende jaren was Tobias eveneens prijswinnaar op concoursen als het YPF Piano Competition, het Concertgebouw Entree Kamermuziek Concours en het Prinses Christina Concours en meer. Hij voltooide in 2013 zijn master-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn. Daarvoor studeerde hij aan de Jong talent afdeling van het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti. Hij volgde masterclasses bij internationaal gerenommeerde musici als Maria João Pires, Klaus Hellwig, Georg Friedrich Schenck, Geoffrey Douglas Madge en Jan Boguslaw Strobel.

Naast zijn gevarieerde drukke concertleven werkt Tobias Borsboom aan het Conservatorium van Amsterdam als correpetitor.

Programma:

Leopold Godowsky (1870-1938)

Java Suite. Phonoramas (1924)
(integrale uitvoering, duur: ca. 55 minuten)

Book one
I. Gamelan
II. Wayang-Purwa, Puppet Shadow Plays
III. Hari Besaar, The Great Day


Book two
IV. Chattering Monkeys at the Sacred Lake of Wendit
V. Boro Budur in Moonlight
VI. Bromo Volcano and the Sand Sea at Daybreak


Book three
VII. 3 Javanese Dances
VIII. The Gardens of Buitenzorg
IX. In the Streets of old Batavia


Book four
X. In the Kraton
XI. The Ruined Water Castle at Djokja
XII. A Court Pageant in SoloEntree: € 17,50 inclusief koffie/thee
Inloop vanaf 19.30 uur.
Reserveren kan: via email: tjschum@gmail.com of telefoon 06-53681895 .

“RondoM” – kunst, cultuur, muziek, educatie
Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord

vrijdag-
avond
21 juli 2023
20.00 uur

RondoM Zomeravond Jazz Concert met WestEndJ


In 2007 ontstond WestEndj in Dwingeloo rond muziekdocent Evert van Loon. In de jaren daarna is de groep uitgegroeid tot een formatie van zeven talentvolle muzikanten, ieder met jarenlange ervaring in de muziek.

WestEndJ is een instrumentaal jazzcombo met een bijzonder karakter. De muziekstijl varieert van swing en latin tot funk en fusion, met een grote rol voor improvisatie. In de vele eigen composities van de bandleden zijn invloeden uit verschillende continenten te horen.

WestEndJ kan zich ook geïnspireerd vastbijten in de muziek van onder andere Miles Davis, Herbie Hancock, Wayne Shorter en Sonny Rollins. Toch klinken de bestaande jazz-standards vernieuwend door de originele eigen arrangementen.

Kenmerkend voor de optredens van WestEndJ zijn het plezier en de interactie met het publiek. In een aangename en ongedwongen sfeer is het genieten van muzikale verrassingen.


De bezetting bestaat uit:
– Evert van Loon – saxofoon
– Pieter van Dijk – saxofoon en gitaar
– Erik Werkema – toetsen
– Wout Teeuw – gitaar
– Ruud Franken – basgitaar
– Rudolf Spijkerman – drums
– Erik Karsemeijer – percussie

Entree: € 17,50 inclusief koffie/thee
Inloop vanaf 19.30 uur.
Reserveren kan: via email: tjschum@gmail.com of telefoon 06-53681895 .

“RondoM” – kunst, cultuur, muziek, educatie
Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord

zaterdag-
avond
24 juni 2023
20.00 uur

RondoM Zomeravond Jazz Concert met The Dindi Trio en Linda Molenkamp


The Dindi Trio bestaat uit Maarten Gal op piano, René Postma op contrabas en Matthias van Olst op drums. Samen met zangeres Linda Molenkamp brengen zij hun programma met “the best of the Great Americain en Brazilian songbook”. Bekende en onbekende songs zullen de revue passeren. Swingen met Ella Fitzgerald en zwoele Bossa nova’s van Elis Regina.

Multi-instrumentalist Maarten Gal studeerde zowel aan de de conservatoria van Zwolle als Hilversum. Naast zijn carrière als franse hoornist is hij ook virtuoos op de toetsen. Hij is als uitvoerend musicus momenteel aan het optreden met oa zangeres Greetje Bijma. Daarnaast is hij actief bigband dirigent.

Bassist René Postma (conservatorium Zwolle) is de man van het geluid. Naast zijn uitvoerende carrière als bassist in diverse jazz en popformaties is hij ook continu bezig met vernieuwing in geluid. Hij werkte hiervoor o.a. samen met Roy Mitchell-Cardenas. René won de prijs voor ‘Beste sounddesign’ in het 48hour filmproject met de film “Omhoger” van The Post.

Matthias van Olst is een veelzijdige drummer zowel live als in de studio. Allround van jazz tot rock en van soul tot pop. Hij heeft zijn eigen studio en werkt met diverse bands over de hele wereld. Zijn muzikale avonturen brachten hem in België, Zwitserland, Duitland, Luxemburg, Groot Brittannië, Hongarije, Frankrijk, Griekenland, Spanje en USA.

Zangeres Linda Molenkamp studeerde jazz zang aan het conservatorium van Groningen. Ze is een veelgevraagd zangeres en treed op in diverse formaties, van bigband tot intieme duo concerten. Naast gastsolist bij diverse bigbands is ze momenteel te zien met Gypsy band Manouche Swing, Linda Sings Nina Simone en Linda’s Jazz.

Entree: € 17,50 inclusief koffie/thee
Inloop vanaf 19.30 uur.
Reserveren kan: via email: tjschum@gmail.com of telefoon 06-53681895 .

“RondoM” – kunst, cultuur, muziek, educatie
Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord

vrijdag-
avond
16 juni 2023
20.00 uur

RondoM Matthijs & Mayke - "By The Sea"

Pianist Matthijs Verschoor en celliste Mayke Rademakers geven uniek concert in RondoM


Op vrijdagavond 16 juni 2023 zullen pianist Matthijs Verschoor en celliste Mayke Rademakers samen een bijzonder concert geven in de zaal van RondoM in Wilhelminaoord. Het concert met als titel “By the Sea” begint om 20.00 uur en belooft een unieke ervaring te worden voor alle liefhebbers van klassieke muziek.

Matthijs Verschoor is een gerenommeerd pianist die bekend staat om zijn indrukwekkende techniek, lyrische toon en zijn verrassende interpretaties van klassieke werken. Mayke Rademakers is een all-round celliste die al op jonge leeftijd haar talent voor muziek ontdekte en inmiddels bekend staat om haar virtuositeit, opmerkelijke repertoirekeuzes en warme celloklank.

Tijdens het concert zullen zij werken spelen van onder andere Quilter, Bridge, Abril en Piazzolla. Het publiek kan genieten van deze prachtige muziek in de intieme sfeer van RondoM.

De kaartverkoop voor dit unieke concert is gestart en kaarten a € 17,50 zijn verkrijgbaar aan de zaal of via reservering (tjschum@gmail.com of tel 06-53681895). Wees er snel bij, want er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Dit concert is een aanrader voor iedereen die houdt van klassieke muziek en wil genieten van het samenspel van twee topmusici. Wij hopen u op 16 juni te mogen verwelkomen in RondoM in Wilhelminaoord.


Entree: € 17,50 inclusief koffie/thee
Inloop vanaf 19.30 uur.
Reserveren kan: via email: tjschum@gmail.com of telefoon 06-53681895 .

“RondoM” – kunst, cultuur, muziek, educatie
Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord

zaterdag-
middag
6 mei 2023
vanaf 15.00 uur

RondoM Kunstveiling Menno Meijer

Uit de nalatenschap van de beroemde Nederlandse beeldend kunstenaar/ontwerper/edelsmid Menno Meijer veilt RondoM een groot aantal werken. Het betreft sieraden, plastieken, beelden, objecten, ornamenten, schilderijen en ander werk, dat rechtstreeks uit het voormalig atelier van de kunstenaar komt. Zeker de moeite waard, want Menno Meijer was een begrip: enkele van zijn werken hangen zelfs in het Rijksmuseum in Amsterdam!
Lees hier meer over Menno Meijer op Wikipedia.

Inloop vanaf 14.00 uur. Veiling start om 15.00 uur.

De werken die niet direct verkocht worden blijven in expositie en ter verkoop tot zeker eind juni.

“RondoM” – kunst, cultuur, muziek, educatie
Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord

donderdag-
avond
27 april 2023
20.00 uur

RondoM Koningsdagconcert met Melody Singers Meppel en Koperensemble Goed KoperOp donderdagavond 27 april organiseert RondoM wederom een heus Koningsdagconcert! Met optredens van onder andere gemengd koor Melody Singers Meppel (o.l.v. Svetla Kleijn-Anastasova) en blazersensemble Goed Koper (o.l.v. Angelica Braam).


Entree: vrije gift bij uitgang. Met gratis oranjebittertje!
Inloop vanaf 19.30 uur.
Reserveren kan: via email: tjschum@gmail.com of telefoon 06-53681895 .

“RondoM” – kunst, cultuur, muziek, educatie
Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord

t/m april 2023 RondoM - Schilderexpositie - Nelly RooseNelly Roose is een veelzijdig kunstenares. Na een werkzaam leven in de gezondheidszorg is er nu ruimte om haar creatieve en kunstzinnige belangstelling verder te verdiepen en te ontwikkelen.

Door het experimenteren met vele teken- en schildermaterialen, is voor haar het werken met olieverf het voornaamste medium geworden, dit vaak wel in combinatie met andere media, zoals: houtskool, acrylverf, inkt, bijenwas, en teer, maar ook natuurlijke materialen uit het bos en tuin. De prachtige warme en diepe kleuren van de olieverf , het prettige mengen van de kleuren, en het werken in transparante maar ook dikke verfstreken geeft vele mogelijkheden en maakt dat het steeds weer een uitdaging en een zoektocht is.

Om zichzelf steeds breder te blijven ontwikkelen is het voor haar belangrijk om met verschillende onderwerpen en technieken te blijven experimenteren.

Onder leiding van een aantal kunstenaars, Gerrit Terpstra, Doet Boersma, Irma Kamp en Gea Koevoets, heeft zij haar eigen weg en stijl verder kunnen ontwikkelen.

"Steeds weer de uitdaging aangaan de vrijheid te ervaren, daarin jezelf sturen of misschien juist jezelf te verliezen om zo ongeremd over je eigen grens van waarheden te gaan en in gevoel en emotie tot de essentie van het schilderen te komen."

Inspiratie vindt ze veelal in haar directe omgeving, de natuur, de mens en dier.


De expositie is doorgaans te zien op vrijdagen, zaterdagen en zondagen tussen 13.00 - 17.00.
Bel wel s.v.p. van tevoren even (06-53681895) of we echt open zijn, om teleurstelling voor een dichte deur te voorkomen!
zondag-
middag
26 maart 2023
15.00 uur

RondoM Inspiratiecafé met Marijke Groenendaal en Jacob Engel

Marijke Groenendaal en Jacob Engel

Op zondagmiddag 26 maart om 15.00 uur organiseert kunst- en muziekcentrum “RondoM” in Wilhelminaoord haar derde inspiratiecafé. Zangeres Marijke Groenendaal en pianist Jacob Engel zijn te gast. Zij zouden al in november 2020 in Wilhelminaoord komen optreden, maar dat werd door corona al verschillende keren uitgesteld. Nu dan eindelijk mogen we ze verwelkomen. Ze zullen een afwisselend liederenprogramma brengen en er is een meet & greet met de artiesten.


Entree: € 15,00 inclusief koffie/thee.
Inloop vanaf 14.30 uur.
Reserveren kan: via email: tjschum@gmail.com of telefoon 06-53681895 .

“RondoM” – kunst, cultuur, muziek, educatie
Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord

zondag-
middag
26 februari 2023
15.00 uur

RondoM Inspiratiecafé met pianist/componist Tjako van Schie

Tjako van Schie

Op zondagmiddag 26 februari om 15.00 uur organiseert kunst- en muziekcentrum “RondoM” in Wilhelminaoord voor de tweede keer een gezellig en informatief inspiratiecafé. Dit keer zal - in informele setting - concertpianist Tjako van Schie u aan de hand van verschillende componisten en stijlen meenemen op een inspirerende reis door de tijd.

Het wordt een gezellige middag met hapje en drankje en een vleugje educatie. Het leuke van de inspiratiecafé’s in RondoM is ook dat het publiek in de gelegenheid is om met de kunstenaars in gesprek te gaan over hun motivaties, hun werk, en hun dromen. U bent van harte uitgenodigd om er bij te zijn!

Entree: € 15,00 inclusief koffie/thee.
Inloop vanaf 14.30 uur.
Reserveren kan: via email: tjschum@gmail.com of telefoon 06-53681895 .

“RondoM” – kunst, cultuur, muziek, educatie
Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord

vrijdag 27 januari 2023
20.00 uur

RondoM Saxmaestro Henk van Twillert

Henk van Twillert en Tjako van Schie

Saxofonist Henk van Twillert (1959) studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Ed Bogaard waar hij zijn studie voor het solistendiploma met onderscheiding afsloot. Hij richtte in 1979 het befaamde The Amsterdam Saxophone Quartet op wat succesvolle tours deed met o.a. Jaap van Zweden en Daniël Wayenberg. Opmerkelijke gebeurtenissen waren het slotconcert van de EXPO ’98 in Lissabon en de opening van het AJAX stadion Arena in Amsterdam.

Sinds 1993 nam Henk van Twillert verschillende CD’s op als solist met het Amsterdam Soloist Quintet “Tango, a homage to Astor Piazzolla” en “Homage to Heitor Villa-Lobos”. Vanaf 2001 begon Henk van Twillert met het spelen en opnemen van de beroemde “Cello Suites” van Johann Sebastian Bach. In 2002 maakte Van Twillert een CD met Portugese fadomuziek: “Saudades”, in combinatie met de God Father van de Portugese Fado Carlos do Carmo, met wie hij onlangs op het mooie podium stond van het Amsterdams Carre.

In 2006 en 2007 werd Henk uitgenodigd op het prestigieuze New Port Music Festival in Amerika samen met sopraan Inessa Galante. Tussen 2009 en 2011 verbleef Henk van Twillert in New York om aan zijn proefschrift te werken “Bach’s Cello Suites Transcription and Interpretation for Baritone Saxophone”. Tegelijk begon hij als songwriter en bandleader als Mr. Henk & Band te werken aan zijn album “New York”, gelanceerd in 2015.

Henk van Twillert promoveerde in Juli 2013 met de Cello Suites van Johann Sebastian Bach voor zijn Doctorale Graad, in 2015 werd zijn boek J.S. Bach Six Suites for Vioncello Solo, Transcription and Interpretation for Baritone Saxophone uitgegeven bij Nota de Rodapé Ediçoes,Parijs.

Henk van Twillert is docent saxofoon aan de Superior School of Music and Performing Arts in Porto, Portugal, waar hij de internationaal saxofoongroep Vento do Norte formeerde wat vele tournees heeft gemaakt door Europe, de Carribean, Zuid en onlangs door Noord-Amerika. Na 25 jaar als vast docent saxofoon aan het Amsterdamse Conservatorium te hebben gewerkt is hij daar nu als gastdocent werkzaam. Van Twillert combineert altijd de liefde voor muziek met het lesgeven in workshops, master classes en wereldwijde concerten met in zijn tas zijn speciale muziekprogramma voor kinderen “Stars of the Future”.

Henk van Twillert werkt ook al lang samen met pianist Tjako van Schie: hun meer dan dertigjarige collegiale en persoonlijke vriendschap resulteerde onder andere in de triple-cd-box "A Bag Of Music"

Entree: € 17,50 incluis gratis kopje koffie/thee en hapjes
Reserveren kan via tjschum@gmail.com of via tel 06-53681895

AANRADER!

zaterdagavond 17 december 20.00 uur


RondoM De Virtuoze Piano - een recital door pianist Michiel Hinnen


Michiel Hinnen speelt piano sinds zijn 9e. Hij studeerde bij Jos Kronenberg, Grada Broekhuizen en Tjako van Schie. Hij studeerde af aan de Schumann Akademie.

Michiel heeft een brede muzikale belangstelling, maar zijn passie ligt bij klassieke muziek: van barok t/m 20e eeuw.

Hij geeft soloconcerten en begeleidt solisten en koren. Hierbij komen naast de klassieken ook andere genres aan bod: van musical tot operette, van Indisch lied tot jazz/rock idioom.

Daarnaast heeft hij samen met Iris Verhoog een lespraktijk waar zowel klassiek- als lichte muziek en improvisatie aan bod komen.

In RondoM speelt Michiel Hinnen muziek van Debussy, Liszt en Chopin.


Entree: € 15,00 inclusief gratis koffie/thee/hapje
SVP reserveren via 06-53681895 of email:tjschum@gmail.com
zondagmiddag 13 november 15.00 uur


RondoM Talent Podium - Een concert met studenten van het Conservatorium van Amsterdam


Op deze zondagmiddag kunt u luisteren naar een recital door een aantal studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Laat U meeslepen door getalenteerde internationale jonge musici aan het begin van hun professionele carrière. Voor studenten is het belangrijk om een podium te hebben waar zij zich kunnen oefenen in het voorspelen voor publiek, en RondoM biedt hen graag dat podium. Bovendien spelen studenten vaak niet-alledaagse muziek, dus de programmering zal U zeker verrassen!

Entree: € 15,00 inclusief gratis koffie/thee/hapje
SVP reserveren via 06-53681895 of email:tjschum@gmail.com
NIEUW!

zaterdagavond 22 oktober 20.00 uur


RondoM Inspiratie Café met dichteres/zangeres Janine Pas en pianist Tjako van Schie

Een avond vol inspiratie en verrassing!!
Poëzie, muziek, zang, pianospel, een goed gesprek, interactie met de kunstenaars, en dit alles onder het genot van een hapje en drankje!
Plus de wereldpremière van een aantal nieuwe liederen op teksten van o.a. dichters Freddy Lelie en Janine Pas, gecomponeerd door Tjako van Schie.

Janine Pas
Janine Pas

Na haar studie aan de Nationale Opera Academie in Den Haag maakte het winnen van een studiebeurs het voor Janine mogelijk zich verder te specialiseren in Parijs bij operazangeres Peggy Bouveret (Metropolitan Opera). Daarnaast volgde ze masterclasses in binnen- en buitenland.

Janine wordt regelmatig uitgenodigd als soliste in opera’s, concerten en oratoria in heel Europa, maakte radio- en tv-opnames met o.a. het Radio Symfonie orkest, de Nederlandse Bachvereniging en het Schönberg Ensemble, zong rollen in opera’s van o.a. Mozart, Britten, Strawinsky, Janácek, Dvorak en Verdi bij bv. Opera Zuid, de TROS operaserie, Hessisches Staatstheater Wiesbaden, de Hongaarse Radio en Opera in de RAI en en werkte met dirigenten als: Martin Sieghart, Kenneth Montgomery, Jan Stulen, Ed Spanjaard en Reinbert de Leeuw.

Vanwege haar uitzonderlijke vocale flexibiliteit worden haar regelmatig stukken aangeboden door hedendaagse componisten. Zo zong ze de Nederlandse première van het solostuk A Magyar Romokon van Peter Eötvos in Amsterdam en vertolkte ze meerdere wereldpremières van speciaal voor haar gecomponeerde liederen en orkeststukken in diverse landen.

Bovendien werkte Janine als freelancer bij o.a het Groot Omroepkoor, de Salzburger Festspiele met de Berliner Philharmoniker olv Claudio Abbado, de Glyndebourne Festival and Touring Company olv Sir Simon Rattle en is mede-oprichter van Stichting Conserto, ter promotie van de klassieke muziek aan een breder publiek.

Met pianist Tjako van Schie ontstond tijdens de coronapandemie een intense "samenwerking op afstand" onder de noemer "Geen Kunst Collectief 2.0". Met teksten en zang van Janine en muziek en beeld van Tjako ontstonden een dertigtal videoclips en een opera ("De 4e Golf, ofwel Geen Kunst"). In voorbereiding is een tweede operaproject ("The Tempest Revisited").

Tjako van Schie

Tjako van Schie behaalde zijn docerend en uitvoerend diploma piano aan het Zwols Conservatorium. Na zijn studie volgden diverse masterclasses in o.a. Weimar bij o.a. Jacob Lateiner en Detlef Kraus. Hij gaf vele concerten in o.a. Europa, China, Canada, en trad op voor radio en tv. Van Schie werkt tegenwoordig als uitvoerend pianist, docent aan het Conservatorium van Amsterdam, repetitor, componist, arrangeur en coach. Hij is ook auteur van muziekgerelateerde artikelen. Verder werkte hij in Porto, Portugal als gastdocent aan ESMAE. Hij heeft een eigen muziekcentrum “RondoM” opgericht in Wilhelminaoord waar hij momenteel ook woont en werkt.

Hij verzorgde diverse opvallende programma’s in het verleden, en nam ze op cd op: o.a. “The Goldberg Variations BWV 988” (Bach), “Water, bron van leven” en “Yiddish music from ghetto’s & concentration camps” (met violist Adriaan Stoet). Daarnaast speelde hij vele gemengde recitals, zowel solistisch als samen met andere musici. Onlangs voerde hij Schumann’s “Piano Concerto” in zijn eigen arrangement voor saxofoonorkest en piano uit, en ook Gershwin’s “Rhapsody in Blue”. Met saxofonist Henk van Twillert maakte hij een 3-cdbox “A Bag Of Music” en met zangeres Henriëtte de Groot een cd met filmmuziek “Regards to Hollywood”. Hij is ook een veelgevraagd begeleider. Met operasopraan Janine Pas vormt hij het “Geen Kunst Collectief 2.0”.

Tjako van Schie streeft doorgaans naar niet-alledaagse uitvoeringen. Hij gaat niet altijd de makkelijkste weg, maar probeert een artistiek standpunt in te nemen, waarin standaarden kunnen worden veranderd of verdiept. Naast zijn hoogontwikkelde pianistiek en zijn poëtische natuur heeft Tjako de gave het publiek mee te voeren naar muzikale regionen voorbij het alledaagse. Zijn expressieve spel en bescheiden persoonlijkheid geven hem de vrijheid om zich niet louter op virtuositeit te richten, maar veeleer de essentie van muziek op te zoeken. Lovende perskritieken bewijzen dat deze kwaliteit zeldzaam is onder de huidige generatie pianisten, en dat Tjako zeer wel in staat is om door zijn spel zijn punt te bewijzen dat er ‘geen leven zonder muziek is’.


Entree: € 15,00 inclusief gratis koffie/thee/hapje
SVP reserveren via 06-53681895 of email:tjschum@gmail.com
AANRADER!

zaterdagavond 17 september 20.00 uur


RondoM Muziektheater met "REVOLVE"Waan je in een ware droomwereld met "Ubuntu’s Droom", een fantasierijke voorstelling met 10 instrumenten gespeeld door 4 muzikanten. Het resultaat is een kleurrijk spectrum aan taal, klank, filosofie, wetenschap en gevoel; een kijk- en luisterervaring voor de ziel, uitgevoerd in de vorm van een live-luisterboek. Muziektheatergroep REVOLVE nodigt je uit om deel uit te maken van een wereld waar sympathie voorop staat en dromen werkelijkheid worden.

REVOLVE bestaat uit:
- Abel Rodríguez García (viool)
- Luca Warmer (stem en meer)
- Petra Wolters (fagot, piano en meer)
- Roelof Meijer (contrabas, gitaar en meer)

- Willem van Baarsen (regie)
- Matthijs Weskin (geluid)
- Roel de Rijk (licht)

Concept, teksten en composities: Roelof Meijer


Entree: € 17,50 inclusief gratis koffie/thee/hapje
SVP reserveren via 06-53681895 of email:tjschum@gmail.com
AANRADER!

zaterdagavond 30 juli 20.00 uur


RondoM Zomeravond Special met "HA!MAN"

HA!MAN, een van Zuid Afrika's grootste muzikale talenten en een baanbrekende cellist/muziek maker, opereert onafhankelijk en reist 80.000 km per jaar mat de auto door 4 continenten.
HA!MAN is een spontane cellist, die muziek creëert die zijn klassieke achtergrond fuseert met Afrika en de wereld. Een onafhankelijke artiest en genie in het improviseren, die overal ter wereld optreedt. Hij betovert en verwondert publiek over de hele wereld met zijn cello, originele elektronische begeleiding, keyboard, stem en dans.

Zijn muziek reflecteert zijn Zuid-Afrikaanse roots en zijn spontane benadering daagt de conventionele ideeën uit in serieuze en commerciële muzikale omgeving. Hij heeft gewerkt aan verschillende soundtracks voor film en toneel en zijn talent heeft hem veel prestigieuze optredens bezorgd zoals de 'South African National Woman of the Year Gala' 2001 en de 2004 'Ukkasie' Festival's Royal Albert Hall event in Londen.

De "HA!Man Show" heeft geen vast programma. Elke voorstelling ontvouwt zich op unieke wijze volgens de stemming en setting van de dag. Ga voor meer informatie over HA!MAN naar https://www.hamanworld.com

Een voorproefje: http://haworld.magix.net/all-albums/!/oa/7515682/media/126571580


Entree: € 17,50 inclusief gratis koffie/thee/hapje
SVP reserveren via 06-53681895 of email:tjschum@gmail.com
donderdag
21 juli
09.00 - 16.00 uur


RondoM Zomerterras - Wilhelminaoord viert de zomer!

Minirommelmarkt, muziek, hapjes, drankjes en een expo bij RondoM.
Buiten staat ook een piano die iedereen mag bespelen!
AANRADER!

zondagmiddag 17 juli 15.00 uur


RondoM Zomerzondagmiddag met pianist Tjako van SchiePianist Tjako van Schie zal u deze middag meenemen in een muzikale reis met uiteenlopende fraaie licht-klassieke pianostukken, onder het genot van een zomers drankje. Hij vertelt ook over de muziek, zodat dit concert ook nog een educatief tintje heeft. Dit concert is dan ook zeer geschikt voor kinderen.


Entree: € 15,- (kinderen: € 7,50) inclusief gratis drankje
SVP reserveren via 06-53681895 of email:tjschum@gmail.com
AANRADER!

zaterdagavond 25 juni 20.00 uur


RondoM De Franse Cello met DUO HEIDEMA-TELDERMAN

Monique Heidema (cello) en André Telderman (piano) zijn enthousiaste en gerenommeerde musici die elkaar al op jeugdige leeftijd ontmoetten. Hierdoor bezitten ze een enorme ervaring en dit verklaart ook het uitgebreide repertoire dat ze te bieden hebben. 
Hun wederzijds naadloos aansluitend enthousiasme, muzikale overtuiging en artistieke visie leidden ertoe dat zij sindsdien op talloze podia te beluisteren zijn geweest. In heel Nederland, maar ook in landen zoals Rusland, Spanje Taiwan en Tsjechië. Dit laatste was altijd in combinatie met masterclasses aan getalenteerde conservatoriumstudenten. Ze maakten eveneens meerdere opnames voor radio en televisie.
Het duo is steeds op zoek naar een wat directer contact met het publiek  Ze zullen daarom het programma ook toelichten. 

Ze vormen tevens de helft van het INDIGO pianokwartet wat verder bestaat uit de violiste Noemi Bodden en de altviolist Ron Ephrat.  

Monique is werkzaam als hoofdvakdocent cello aan het conservatorium van Tilburg en aan de Sweelinck Academie van het conservatorium in Amsterdam. Ze bespeelt een cello gebouwd door Romeo Antoniazzi, wat haar door het Nationaal muziekinstrument in bruikleen is gegeven.

Andre heeft vele jaren als dirigent leiding gegeven aan koren, componeerde koormuziek en is verbonden aan het concertkoor Bergen op Zoom en het Bredaas Mannenkoor als repetitor/dirigent.

Programma:

F. Chopin - sonate voor cello en piano op.65 in g mineur
* Allegro Moderato
* Scherzo
* Largo
* Finale, allegro 

N. Boulanger - Trois Pièces

== pauze

C. Franck - Sonate voor cello en piano  in A majeur
* Allegretto ben moderato
* Allegro
* Recitativo-Fantasia, ben moderato 
*Allegretto poco mosso


Entree: € 17,50 inclusief gratis koffie/thee/hapje
SVP reserveren via 06-53681895 of email:tjschum@gmail.com
zondag 15 mei 2022
15.00
RondoM Schubert
Concertpianistenduo Tobias Borsboom en Yukiko Hasegawa brengen een programma met prachtwerken van Schubert, waaronder de grote A-groot Sonate, de kleine A-groot Sonate en de beroemde Fantasie in f-mineur.Tobias Borsboom, de pianist met 'een juweel van een toucher' (Trouw), speelt als winnaar van de Dutch Classical Talent Award sinds 2015 in de concertzalen van Nederland. Tezamen met violist won Piotr Jasiurkowski won hij tevens de Dutch Classical Talent-publieksprijs. Ook toerde hij als solist in Gershwins Pianoconcert in F met het Nederlands Studenten Orkest, en met zijn soloprogramma Wanderer in binnen- en buitenland. Zijn solorecitals geven blijk van zijn belangstelling voor hedendaagse muziek en zijn debuutalbum Wanderer (Label 7 Mountain Records, 2017) en zijn cd met Pan van Vítezslav Novák (Pianoclassics, 2021) is met veel lof in de pers en media onthaald.
“Jonge durfal Tobias Borsboom verdient volle zalen met prachtige Pan” - Het Parool
“Hij speelt (...) met grote bevalligheid, de nodige dramatiek en een juweel van een toucher”- Trouw
“Opvallend is zijn persoonlijke, mateloos kleurige spel” – Dagblad van het Noorden/Leeuwarder Courant
“Een weergaloze Tobias Borsboom riep als meestervertellers eigen de ware spanning op”- NRC/NRC next
Tobias toont zich een veelzijdig en creatief musicus, die ook op het gebied van kamermuziek zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Regelmatige kamermuziekpartners zijn cellist Lidy Blijdorp, violist Pieter van Loenen en saxofonist Femke Steketee. Met celliste Pamela Smits werkt Tobias sinds 2017 samen als programmeur van de concertserie Vriendenconcerten in de Zuiderkerk van Amsterdam. In 2018 is Tobias Borsboom met pianoduopartner Yukiko Hasegawa uitgekozen als Shizuoka no Meishutachi (Meesters of Shizuoka) in Japan, met verschillende optredens die daarop volgen.
Ook gaat hij graag de samenwerking aan met andere theater- en kunstvormen. Voor seizoen 2018-2019 loopt in samenwerking met theaterproductiehuis Oorkaan Meneer Tobias en het zwarte monster, een muziekvoorstelling voor kinderen vanaf vier jaar. Daarnaast is hij deel van gezelschap Theatre-Hotel Courage dat in 2017 de Nederlandse theaters aandoet met A room with a view. Met Jan Brokken speelt hij enkele zeer succesvolle vertelconcerten, waaronder Mata Hari en De rechtvaardigen met Lidy Blijdorp en De Tuinen van Buitenzorg met pianomuziek van Leopold Godowski en Paul Seelig.
Tobias Borsboom is oprichter en leider van theatergroep De Schubertianen waarin de spelers in de huid kruipen van de artistieke vrienden van Schubert, en in de voorstelling De Housewarming 1826 houden zij een feest ter ere van hun grote vriend. Vanaf 2021 spelen zij Schobert, over de vriendschap tussen Franz Schubert en beste vriend Franz von Schober.
De achterliggende jaren was Tobias eveneens prijswinnaar op concoursen als het YPF Piano Competition, het Concertgebouw Entree Kamermuziek Concours en het Prinses Christina Concours en meer. Hij voltooide in 2013 zijn master-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn. Daarvoor studeerde hij aan de Jong talent afdeling van het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti. Hij volgde masterclasses bij internationaal gerenommeerde musici als Maria João Pires, Klaus Hellwig, Georg Friedrich Schenck, Geoffrey Douglas Madge en Jan Boguslaw Strobel.
Naast zijn gevarieerde drukke concertleven werkt Tobias Borsboom aan het Conservatorium van Amsterdam als correpetitor.

Yukiko Hasegawa (Hamamatsu, Japan) staat bekend om haar verfijnde en gevoelige muzikaliteit met een diep begrip van de vele verschillende stijlen in haar repertoire. Geboren in Japan, woont ze nu in Nederland. Zowel actief als pianiste als fortepianist, treedt ze op als soliste en in kamermuziekverbanden voor veel verschillende muziekfestivals en concertpodia. Internationaal trad ze op in Duitsland, Polen en Japan. Ze maakte haar orkestdebuut in 2004 in Hamamatsu, Japan met het Philharmonisch Orkest van Krakau, waar ze Beethovens 5e pianoconcerto speelde. Met pianist Tobias Borsboom vormt ze een pianoduo, dat regelmatig in Japan optreedt. In 2019 waren zij de winnaars van de ‘Shizuoka no Meishu-tachi’ audities.
Yukiko Hasegawa studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam voor haar Master (2011), studeerde bij Willem Brons en voor een Bachelor voor Fortepiano (2009), bij Stanley Hoogland. Yukiko zette haar artistieke en pianistische ontwikkeling voort door deel te nemen aan de Imola Piano Academy Eindhoven en door masterclasses gegeven door o.a. Jan Wijn, Jan Boguslaw Strobel, Georg Friedrich Schenck, Klaus Hellwig en Geoffrey Douglas Madge.
In 2020 bracht Yukiko haar debuutalbum Eternal Longing uit, met daarop drie monumentale pianowerken van Beethoven, Franck en Schumann. Dit werd zeer positief ontvangen in de pers vanwege zijn poëtische kwaliteiten, waaronder een lovende recensie in Pianist met de hoogst mogelijke beoordeling van 10: "Iets in Hasegawa is onvoorstelbaar puur" (Pianist), "Pure poëzie" (De Nieuwe Muze)

Entree: € 17,50
SVP reserveren via 06-53681895 of email:tjschum@gmail.com

woensdag 4 mei 2022
19.00
Herdenkingsconcert RondoM Dodenherdenking


Pianist Tjako van Schie zal samen met zangeres Janine Pas live muziek spelen die aan de periode 1940-1945 is gerelateerd.
Vanaf 19.00 tot 19.45 dus concert, dan schakelen we via een projectie over naar De Dam in Amsterdam voor de landelijke dodenherdenking, waarna om ca. 20.10 het concert wordt vervolgd.
Een bijzondere manier om de Dodenherdenking in Wilhelminaoord samen te kunnen beleven.

Entree: vrij, vrijwillige bijdrage bij de deur.
Wel svp even reserveren, via 06-53681895 of email:tjschum@gmail.com

27 april 2022
20.00
RondoM Koningsdag
Een gezellig en afwisselend Koningsdagconcert met artiesten hier uit de regio!


met o.a.

- Martin van Waveren, zanger
- Quattre Bras, koperkwintet
- Mannenkoor DOOK
- Tjako van Schie, pianist


Entree: vrij, vrijwillige bijdrage bij de deur.
Wel svp even reserveren, via 06-53681895 of email:tjschum@gmail.com

za 9 april 2022
20.00
RondoM De Saxofoon Met VENTO DO NORTE !

Vento do Norte

Vento do Norte: Gepassioneerde, eigenzinnige saxofoons

Een uniek ensemble bestaande uit gretige, jonge en getalenteerde musici die in snel tempo de wereld veroveren van festivals in Zuid- en Noord Amerika, waar zij o.a in 2016 de harten veroverden in Boston, Rochester en New York. In eigen land onder meer het prestigieuze Grachten Festival Amsterdam, het Zondagochtend concert en podium Witteman. De musici zijn allemaal opgeleid door Henk van Twillert, docent saxofoon aan de Portugese Superior School of Music and Performing Arts (ESMAE) in Porto, "Met Vento do Norte wordt een brug geslagen tussen opleiding en optreden op het concertpodium", aldus Henk van Twillert. Vento do Norte een nieuwe generatie, ieder met een eigen uniek geluid, dat een onuitwisbare indruk achter laat. Veelzijdig, competent, gepassioneerd en oprecht.
U kunt een muzikaal feest verwachten dat U niet wil missen.

Henk van Twillert - Artistiek leider Bariton & Sopraan Saxofoon
Nuno Ramos - Sopraan Saxofoon
Sara Pais - Alt Saxofoon
Lucas Ramos - Alt Saxofoon
Rui Silva - Tenor Saxofoon
Raquel Castro - Tenor Saxofoon
Gonçalo Silva - Bariton Saxofoon
Francisco Neves - Bas Saxofoon

Dit programma is onderdeel van de Holland Concert Tour 2022 van het saxofoongezelschap.

"Hallelujah"

Wie kent het niet; Het prachtige "Hallelujah" uit Händels Messiah, of van de legendarische zanger Leonard Cohen maar zeker ook het door Israël Milk and Honey winnende lied van het Eurovisie songfestival 1979. Henk van Twillert en Vento do Norte hebben het allemaal op hun programma staan. Op 2 April arriveert Henk van Twillert en zijn Portugees saxofoon ensemble "Vento do Norte" in Nederland voor een werkelijk spectaculaire tour. Naast de, met twee jaar vertraagde, CD presentatie van hun CD 'Toot Your Roots" wordt de nieuwste versie van "Hallelujah” uitgevoerd door de jongste generatie "Vento do Norte".

Verder op het programma; drama en romantiek in Bernsteins West-Side Story, opzwepende tango's van Piazzolla en nieuwe bezielende klanken van Nederlandse componisten zoals Van Schie, Meijering en Van Dijk. Het staat allemaal kleurrijk naast ondermeer indringende fado's en Bachs tweede Brandenburgs Concert.

Klik op onderstaande link voor een zeer bijzondere impressie van: Henk van Twillert & Vento do Norte - 'Het lied van de Zee'

Entree: € 17,50.
Wel svp even reserveren, via 06-53681895 of email:tjschum@gmail.com

op afspraak te bezichtigen (maximaal 2 personen)
RondoM Expositie kunstenares Ellen de Jongh

Ellen de Jongh begon in 1987 met het vrij schilderen en maakt sindsdien lyrisch abstract werk geînspireerd door de landschappen waarin zij woonde en reisde. Haar motto is “Passion for Nature”. Ze exposeerde eerder in onder andere Amerika, Duitsland, Nederland en België.

Te bezichtigen op afspraak (tel. 06-53681895).

Bekijk hier ook de video die van het openingsevent op 24 oktober (Live Painting en Live Muziek) is gemaakt:

zo 6 maart 2022
15.00
RondoM De Klassieke Gitaar

Een prachtig en bijzonder concert, verzorgd door Jan Bartlema (gitaar) en Rudi Kaldenberg (piano).
Zij zullen werk spelen onder andere van hun nieuwste cd "La Guitarra Sonriente".
Een Voorproefje? Kijk youtube hier!

Klassiek Gitartis Jan Bartlema

Jan Bartlema zijn laatste solo cd is getiteld ‘La Guitarra sonriente’ oftewel ‘de glimlachende gitaar’. Het programma op deze cd is zeer divers. Vleugjes Barok, filmische impressies, Spaanse sferen, Zuid-Amerikaans temperament en eigen composities waaronder de titelsong van de cd ‘La Guitarra sonriente’

Meewerkende aan het concert is pianist Rudi Kaldenberg die Jan bijstaat bij werken van Manuel Ponce en Gerald Schwertberger. Verder zijn er composities van de Argentijnse tangomeester Astor Piazzolla, de Braziliaan Baden Powell en de Tsjech Milan Tesar. Het concert op 6 maart zal dus geheel in het teken staan van het genoemde cd programma.Entree: € 17,50.
Wel svp even reserveren, via 06-53681895 of email:tjschum@gmail.com

geannuleerd
zo 28 november 2021

15.00
GEANNULEERD

RondoM Concert met zangeres Marijke Groenendaal & pianist Jacob EngelAl in het vorig seizoen stond voor dit duo een prachtig optreden gepland, maar vanwege Corona moest dat al 2 keer worden uitgesteld.

Nu dan opnieuw in de programmering:
een mooi liedrecital met Marijke Groenendaal en Jacob Engel.

Toverspreuk en Tegenspraak

“de auto’s staan uit
de boot hoor je nauwelijks
de brug zelf al helemaal niet
en ze staan daar ook alleen
de zwijgende fietsers bij de ophaalbrug”* Robert Schumann - Fünf Lieder op. 40
* Alban Berg - Sieben frühe Lieder
* Ned Rorem - diverse liederen
* Bart Visman - zeven levensliederen en een aanslag

Eén van de poëtische observaties van herkenbare situaties en belevenissen in het dagelijks leven: Marc Pantus dichtte ze en Bart Visman zette ze op muziek in "zeven levensliederen en een aanslag" (2018). We brengen ze in een contrastrijk recital met bundels liederen van vier componisten. De titel van één van de levensliederen, "toverspreuk en tegenspraak", leent zich dan ook goed als titel voor dit concert.

Een groter contrast met Sieben frühe Lieder (1905-1908) van Alban Berg is nauwelijks denkbaar. Ontstaan in melting pot en wereldstad Wenen, waar kunsten en wetenschappen net begonnen waren aan een ongekend vruchtbare en vernieuwende periode, verkennen deze stukken de grenzen van wat er met tonale muziek aan expressiviteit mogelijk is, zoals ook de schilders Gustav Klimt en later Egon Schiele en Arthur Kokoschka dat deden met de figuratieve schilderkunst. Het jonge genie Alban Berg, die les had van Arnold Schönberg, stond, toen nog wel, stevig op de schouders van zijn voorgangers Brahms, Wolf en Debussy. De gedichten onderzoeken transcendente ervaringen van liefde, erotiek en de natuur.

Ned Rorem’s stijl is helder, transparant en licht, en mede beïnvloed door Poulenc, Ravel, en jazz. In het boeket liederen (1946-1979), dat wij voor dit recital hebben samengesteld, hebben we voor voldoende contrast gezorgd: zo staat het bespiegelende “What if some little pain” naast “Alleluia”, waarvan de tempoaanduiding luidt “Fast and somewhat hysterical”.

Robert Schumann koos voor zijn Fünf Lieder op. 40, die hij in het formidabel productieve “liederenjaar” 1840 schreef, in eerste instantie voor vier gedichten van Hans Christian Andersen (ja, die van de sprookjes), vertaald door Adelbert von Chamisso, de dichter van Frauenliebe und -Leben. De teneur van de gedichten loopt op van bitterzoet tot hartverscheurend. Maar met een lied als Der Spielmann, over een violist die (niet als bruidegom) op de bruiloft van zijn geliefde speelt, kun je niet eindigen, moet Schumann gedacht hebben. Daarom voegde hij een vijfde gedicht van Chamisso toe, als contrasterende vrolijke noot.


Entree: € 17,50 inclusief gratis koffie/thee/hapje
SVP reserveren, wegens beperkt aantal plaatsen, via 06-53681895 of email:tjschum@gmail.com

geannuleerd

za 11 december 2021

20.00
geannuleerd

RondoM Muziektheater met Revolve


Al in het vorig seizoen stond ook van hun een voorstelling gepland, maar vanwege Corona moest dat al 2 keer worden uitgesteld.
Nu dan opnieuw in de programmering: muziektheater met Revolve, een groep musici die een mooie nieuwe voorstelling brengt.

Hun programma heet: "Ubuntu's dream"

"Ik en de wereld, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Of toch niet?"

Ik ben omdat wij zijn.
Waan je in een ware droomwereld met ‘Ubuntu’s Droom’. Een fantasierijke voorstelling met tien instrumenten gespeeld door vier mensen met als resultaat een kleurrijk spectrum aan taal, klank, filosofie, wetenschap en gevoel. Een kijk- en luisterervaring voor de ziel in de vorm van een live luisterboek uitgevoerd op bijzondere plekken. Muziektheatergroep REVOLVE nodigt je uit om deel uit te maken van een wereld waar sympathie voorop staat en dromen werkelijk worden.


* Luca Warmer - zang
* Abel Rodriguez García - viool
* Petra Wolters - fagot en piano
* Roelof Meijer - contrabas, gitaren, soundscapes, spreekstem

Entree: € 17,50 inclusief gratis koffie/thee/hapje
SVP reserveren, wegens beperkt aantal plaatsen, via 06-53681895 of email:tjschum@gmail.com

geannuleerd
zo 19 december 2021
19.30
geannuleerd
RondoM Kerstconcert met Bigbrassband "Goedkoper"

Een enthousiaste club van regionale blaasmuzikanten heeft speciaal voor kerst een passend programma ingestudeerd, om u alvast in kerstsfeer te brengen! In RondoM wilden zij hun kunnen graag laten horen. U kunt dus rekenen op enhousiaste maar vooral warme koperklanken, christmas carols, Glühwein, kerststol, Kerstkransjes, en u beleeft onder onze kerstboom een gezellige avond geheel in kerstfeer!

Entree: vrije gift bij uitgang.
SVP reserveren, wegens beperkt aantal plaatsen, via 06-53681895 of email:tjschum@gmail.com

zo 3 oktober 2021
15.00
RondoM Concert met operazangeres Janine Pas


De beroemde operazangeres Janine Pas zal - begeleid door Tjako van Schie aan de vleugel - een afwisselend programma brengen met de mooiste opera-aria's en liederen. 

 

 SVP reserveren, wegens beperkt aantal plaatsen, via 06-53681895 of email:tjschum@gmail.com

za 2 oktober 2021
12.00-18.00
Glasmozaïek Workshop o.l.v. Yvonne Veldhuizen

vanaf zo 5 september 2021
Benefietverkoop van schilderijen van Kees van Schie (1930-2017), opbrengst t.b.v. de Hersenstichting

Zie ook hier.

Uit de nalatenschap van Kees van Schie (de vader van pianist Tjako van Schie) zijn veel schilderijen, waarvoor er een nieuw plekje moet worden gevonden. Een rijk aanbod aan diverse schilderijen, op canvas, doek, groot, klein, acryl, aquarel, tekeningen, ingelijst en oningelijst en veel meer.

Er zit vast wel iets tussen wat je leuk vindt. Er wordt verkocht voor wat de "gek er voor geeft", en dus voor elk budget wel iets van uw gading.

De gehele opbrengst gaat naar de Hersenstichting, waar Kees gedurende zijn leven een warm hart voor had.

U kunt gewoon op afspraak binnenlopen om de schilderijen te bekijken en er is gratis koffie en thee beschikbaar voor de kijkers/kopers.
zaterdag 10/17/24/31 juli 2021

RondoM Zomermuziekserie met pianist Tjako van Schie

 In de maand juli 2021 zal op vier zaterdagen een leuk muziekevent plaatsvinden.
Aftrap is 10 juli (tussen 11.00 en 16.00): WILHELMINAOORD Viert De Zomer, met live muziek op het terras
Op zaterdagavond 17, 24 en 31 verzorgt pianist Tjako van Schie het programma met een causerie en live muziek vanachter de vleugel. Reserveren gewenst! Entree: € 17,50 inclusief koffie/thee/fris

Tot eind december 2020 RondoM Art:
Expositie schilderijen Sonja Lodewijks

Bezichtiging op afspraak via 06-53681895 of gedurende concerten.
zondag 13 juni 2021

(en tot eind agugsuts 2021)

RondoM Art:
Expositie schilderijen Joke Veltman


Opening Expositie Joke Veltman in “RondoM’, Wilhelminaoord 

 Al sinds januari stond-ie klaar, de mooie veelzijdige expositie van kunstenares Joke Veltman. Door de coronacrisis kon het niet eerder, maar nu kunnen we aankondigen dat op zondagmiddag 13 juni aanstaande om 15.00 in “RondoM” in Wilhelminaoord deze expositie feestelijk geopend gaat worden met een muzikaal optreden door pianist Tjako van Schie.

Beeldend kunstenaar Joke Veltman is geboren in Amsterdam en woonachtig in Coevorden. Ze heeft een uiteenlopend oeuvre waarin diverse technieken gemengd worden. Haar stijl is deels abstract, deels figuratief en valt op door creatief materiaalgebruik. Joke Veltman is tevens lid van kunstenaarscollectief “Kunst Op 5” en geeft ook schilder- en tekenles. Ze is recentelijk uitgeroepen tot een van de vijf “Sterke Vrouwen van Coevorden” vanwege haar betrokkenheid bij diverse maatschappelijke en culturele projecten.

De entree op zondagmiddag 13 juni is vrij, zaal open vanaf 14.30. Wel moet u even reserveren via 0653681895 of tjschum@gmail.com in verband met beperkt aantal plaatsen.

Verder is de expositie te bezichtigen tot eind juli op vrijdagen en zaterdagen tussen 14.00 en 17.00.

RondoM – kunst, cultuur, muziek, educatie
Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord
tel. 0653681895
email: tjschum@gmail.com

AFGELAST!
zo. 8 november 2020

aanvang 15.00

AFGELAST!
Zangrecital door Marijke Groenendaal (zang) & Jacob Engel (piano)


Deze twee musici zouden eigenlijk al vorig seizoen optreden, maar door corona werd hun optreden uitgesteld. We zijn blij dat ze nu alsnog een mooi programma komen uitvoeren! Reserveer svp vantevoren uw kaarten a €15, i.v.m. corona en beperkt aantal plaatsen! Reserveren kan via tel. 06-53681895 of email: tjschum@gmail.com

I hear America singing

Heeft de Amerikaanse liedkunst een eigen geluid? De liederen van Amy Beach, geschreven rond de voorlaatste eeuwwisseling, zijn nog stevig geworteld in de Europese traditie. Maar die van Charles Ives, waarin traditionele Amerikaanse kinderliedjes en strijdliederen zijn verwerkt, zijn een wereld apart. We maken in dit programma een reis door de geschiedenis van het Amerikaanse klassieke lied, waarin we via Samuel Barber, Dominic Argento, Ned Rorem en Jake Heggie uitkomen bij de huidige generatie componisten, die de grenzen tussen klassiek idioom, spirituals, jazz en Latijns-Amerikaanse dansmuziek laten vervagen. De laatste drie componisten in dit programma zullen voor velen een verrassing zijn. De liederen van Brittney E. Boykin, Nailah Nombeko en Maria Thompson Corley zijn nog zó vers, dat ze alleen nog door ons in Nederland zijn uitgevoerd. De presidentsverkiezingen in Amerika zullen net achter de rug zijn. Sidderen we nog na, of halen we opgelucht adem? Op dit moment weten we dat nog niet. Maar wat we wel weten, is dat politiek gedijt op de waan van de dag en dat een held van vandaag morgen vergeten kan zijn. Wij willen je graag laten horen dat de meesters van de Amerikaanse liedkunst het waard zijn om niet vergeten te worden. We willen met ons publiek onze liefde voor het klassieke lied delen. Natuurlijk houden we van de grote romantische en twintigste-eeuwse liedcomponisten, maar we brengen ook regelmatig nieuw geschreven muziek. In onze recitals zorgen we steeds voor samenhang én contrasten tussen de liederen. We nemen je steeds mee in het verhaal of de poëzie van de liederen door de teksten vooraf toe te lichten.

UITGESTELD!

UITGESTELD!
RGM cursus
RGM Praktijk Steenwijk zal weer in samenwerking met Icare een cursus RGM (brein in beweging) aanbieden bij voldoende deelname.

De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij het ritme van muziek wordt ingezet om beweging, spraak en cognitie (concentratie, geheugen, coördinatie) te stimuleren. Deelnemers doen op het ritme van muziek, zittend of staand, oefeningen aan de hand van geprojecteerde symbolen. De basissymbolen en hun klanken hebben hun oorsprong in onze vier ledematen (handen en voeten) en het drumstel.

Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en vindt plaats in RondoM, Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord. In deze zaal kunnen alle regels omtrent het Covid-19 virus worden gehandhaafd.

De cursusochtenden zijn van 10.00 to 11.00. Deelnemers die lid zijn van de ledenvereniging van Icare krijgen korting. Aanmelden kan via de ledenvereniging van Icare of via een mail naar 

verwacht (eind 2020/2021) RondoM De Viool: Concert door leerlingen van de Zwolse Vioolacademie
Luister hoe jonge en aanstaande violisten zich presenteren in een afwisselend programma! Zie voor meer informatie: https://www.zwolsevioolacademie.com
verwacht (voorjaar 2021) RondoM De Saxofoon:
Wereldvermaard baritonsaxofonist Henk van Twillert komt optreden in "RondoM"! Hou de agenda in de gaten en mis het niet!
verwacht (eind 2020/voorjaar 2021) RondoM Art:
Nieuwe expositie kunstwerken Joke Veltman

zo. 4 oktober 2020

aanvang 15.00

Pianorecital van Yukika Hasegawa

De Japanse meesterpianiste Yukiko Hasegawa zal werken komen vertolken van Beethoven, Franck en Schumann. Een mooi recital door een toppianiste! Reserveer svp vantevoren uw kaarten a €15, i.v.m. corona en beperkt aantal plaatsen! Reserveren kan via tel. 06-53681895 of email: tjschum@gmail.com

Programma:

L. van Beethoven - Sonate nr. 31 in As groot, op. 110
- Moderato cantabile molto espressivo
- Allegro molto
- Adagio ma non troppo

R. Schumann - Kreisleriana, op. 16
4. Sehr langsam
7. Sehr rasch
8. Schnell und spielend

C. Franck - Prélude, choral et fuge

Eeuwig verlangen
"Het enige doel van muziek is de uitdrukking van het oneindige." - E.T.A. Hoffmann

Over Eeuwig verlangen

Eternal Longing is het debuutalbum van Yukiko Hasegawa. Deze titel is gekozen uit E.T.A. Hoffmann's roman Kreisleriana. Yukiko legt uit: “Eeuwig verlangen (‘ unendliche Sehnsucht ’) is het veronderstelde verlangen naar iets heiligs, iets werkelijk moois en diep bevredigend. Een gevoel dat ons ons hele leven vergezelt en het voor mensen haast onmogelijk maakt om lang gelukkig te blijven. Het achtervolgt ons en drijft ons, zorgt ervoor dat we ons in prachtige kunstwerken willen verliezen en indrukwekkende landschappen gaan bekijken. Het zoekt naar een dieper begrip van het leven en ons aandeel in het oneindige van het bestaan en tijd. Het is ook de reden waarom ik piano speel. " Het is ook de reden waarom Yukiko zich aangetrokken voelt tot bepaalde muziek, bepaalde componisten die dit gevoel diepgaand verkennen. Zoals Beethoven, Schumann en Franck in de werken in dit programma.

Over Yukiko Hasegawa

Yukiko Hasegawa (geboren Hamamatsu, Japan) staat bekend om haar verfijnde en gevoelige muzikaliteit met een diep begrip van de vele verschillende stijlen in haar repertoire. Geboren in Japan, woont ze nu in Nederland. Actief als pianist als fortepianist, treedt ze zowel solistisch op als in kamermuziekverbanden voor veel verschillende muziekfestivals en concertzalen. Ze is gevestigd in Den Haag, Nederland
Yukiko Hasegawa staat bekend om haar verfijnde en gevoelige muzikaliteit met een diep begrip van de vele verschillende stijlen in haar repertoire. Ze is geboren in Japan en woont nu in Nederland. Actief als pianist als fortepianist, treedt ze zowel solistisch op als in kamermuzieksamenwerkingen voor veel verschillende muziekfestivals en concertzalen. Internationaal trad ze op in Duitsland, Polen en Japan. Ze maakte haar orkestdebuut in 2004 in Hamamatsu, Japan met het Philharmonisch Orkest van Krakau en Beethovens 5e pianoconcert. Met pianist Tobias Borsboom vormt ze een pianoduo, waarmee ze regelmatig in Japan optreedt. In 2019 waren zij de winnaars van de ‘Shizuoka no Meishu-tachi’ audities. Yukiko Hasegawa studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam voor haar Masters Degree (2011) bij Willem Brons en voor een Bachelors Degree voor Fortepiano (2009) bij Stanley Hoogland. Yukiko zette haar artistieke en pianistische ontwikkeling voort door deel te nemen aan de Imola Piano Academy Eindhoven en aan masterclasses, gegeven door o.a. Jan Wijn, Jan Boguslaw Strobel, Georg Friedrich Schenck, Klaus Hellwig en Geoffrey Douglas Madge.

za. 12 september 2020

aanvang 20.00

Pamela Smits (cello) & Jeroen Riemsdijk (piano)
Twee gerenommeerde uitvoerend musici komen een fraai cello recital spelen in RondoM. Het belooft een zeer speciale avond te worden! Reserveer svp vantevoren uw kaarten a €15, i.v.m. corona en beperkt aantal plaatsen! Reserveren kan via tel. 06-53681895 of email: tjschum@gmail.com

30 augustus 2020

aanvang 15.00

RondoM Art:
Opening Expositie Sonja Lodewijks & Concert met pianist Tjako van Schie

Opening expositie Sonja Lodewijks en pianist Tjako van Schie

Op zondag 30 augustus om 15.00 zal in RondoM in Wilhelminaoord een mooie expositie met schilderijen van Sonja Lodewijks worden geopend. Dit gaat vergezeld met een optreden van concertpianist Tjako van Schie.
De opening is publiek toegankelijk, de entree bedraagt € 15. Reserveren wordt wel geadviseerd i.v.m. het beperkt aantal plaatsen en de coronamaatregelen.

Beeldend kunstenaar Sonja Lodewijks is geen onbekende in de regio, hoewel geboren in Alkmaar woont zij al jaren in Noordwolde. Haar schilderstijl is expressief, kleurrijk en sensitief. Ze exposeerde al eerder met succes op diverse plekken in de regio, en nu in RondoM. De schilderijenexpositie staat in het teken van “natuur en abstractie”, en zal ook na het concert nog tot eind december te bewonderen zijn op afspraak.

Pianist Tjako van Schie is docent aan de conservatoria van Amsterdam en Porto en treedt veelvuldig op. Ook is hij werkzaam als componist en arrangeur. In RondoM in Wilhelminaoord heeft hij sinds maart vorig jaar zijn eigen kunstcentrum en woonwerkruimte, waar ook verschillende evenementen plaatsvinden, zoals concerten, try-outs, tentoonstellingen, repetities, vergaderingen, workshops en muzieklessen.

RondoM – Kunst, Muziek, Cultuur, Educatie Linthorst Homanstraat 22, 8384EE Wilhelminaoord.
Tel. 06-5368 1895, E-mail: tjschum@gmail.com

14 juni 2020
21 juni 2020
28 juni 2020
5 juli 2020
12 juli 2020

aanvang 15.00

 

Vijf Zondagse zomermuziekmiddagen in juni en juli 2020


Beste muziekminnaars,

Na de tijdelijke noodgedwongen sluiting in verband met de coronacrisis kunnen en mogen we nu voorzichtig aan weer heropenen. Dat kunnen we doen mede dankzij de hartverwarmende steun die we van velen van jullie mochten ontvangen!

We willen het dus ook een beetje vieren, met een leuke serie van vijf opeenvolgende zondagmuziekmiddagen met pianist Tjako van Schie, met causerieën, livemuziek, thema's en luistervoorbeelden.

De zondagmuziekmiddagen zijn gepland op: 14, 21 en 28 juni en 5 en 12 juli. Alle middagen starten om 15.00 uur (zaal open vanaf 14.30) en duren ongeveer een uur. Daarna is er een gezellige nazit met een hapje en drankje. We nodigen u van harte uit tot het bijwonen van deze optredens.

Wel is vooraf reserveren nodig omdat we niet meer dan 30 personen tegelijk op een middag ontvangen.
(De zaal is ingericht om veilig op 1,5 m afstand van elkaar te kunnen zitten, een mondkapje mag maar hoeft niet.)

Bel 06-53681895 of mail naar tjschum@gmail.com om te reserveren.

We hopen u dus snel weer "in real life" te mogen treffen!

Hartelijke groet,

RondoM
Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord

AFGELAST

zaterdag
23 mei 2020

20.00 - 22.00

Wegens coronaperikelen hebben we besloten dit concert af te gelasten.

RondoM Presenteert: "JIJ bent de HOOFDPERSOON" - muziektheater

Muziekgroep REVOLVE - Roelof Meijer (contrabas, gitaar & meer), Petra Wolters (fagot, piano & meer), Natasza Kurek (stem & improvisaties), Justyna Briefjes (viool), Oscar Bouwmans (techniek), Willem van Baarsen (regie)

Jij bent de hoofdpersoon in een verhaal. Maar elke dag ben je banger voor je schrijver. Dus je besluit weg te lopen uit je eigen verhaal. De emoties lopen hoog op. Verdriet, humor, angst en hoop spelen elk een hoofdrol in deze voorstelling."De hoofdpersoon" van muziekgroep Revolve is een theatraal concert in een verhaal. Vier musici met verschillende achtergronden spelen muziek op het snijvlak van klassiek, pop en jazz. Filosofische teksten omlijsten de muziek en belichten de verschillende kanten van emoties, als niet te vermijden onderdeel van het menselijk bestaan én van muziek.

Kaarten: € 15 (voorverkoop), € 17,50 aan de deur.
Reserveren kan!

AFGELAST

zondag
3 mei 2020

15.00 - 17.00

Wegens coronaperikelen hebben we besloten dit concert af te gelasten.


RondoM Presenteert: "The different saxophone"
Carlos Gimenez Martinez (saxofoon) & Aliya Ishkakova (piano)

Aliya Iskhakova en Carlos Giménez zijn twee gepassioneerde jonge musici uit Rusland en Spanje, twee landen met een rijke muziekhistorie. In 2017 leerden ze elkaar kennen in het Conservatorium van Amsterdam. Naast hun solospel combineren ze hun krachten in origineel repertoire maar ook in transcripties van stukken voor andere instrumenten van beroemde meesters. Een boeiende combinatie dus!

"We have active concert life in the Netherlands, performing in different concert venues and
being part of international festivals such as Holland festival and Amsterdam Saxophone
Festival."

Al op jonge leeftijd startte Aliya Iskhakova haar carrière als soliste en werd ze bekroond in internationale wedstrijden zoals de "Yudina Competitie " (S.Petersburg 2009), de "Viva-Muziek Competitie" (Kazan 2012), en de "Baltic Stars Competition". Aliya studeerde in Rusland en in 2015 kwam ze naar Nederland waar ze twee masteropleidingen volgde bij de pianisten Bart van de Roer en Naum Grubert.

Carlos Giménez begon zijn muziekstudie in Valencia, later in Castelló en uiteindelijk verhuisde hij naar Nederland voor het behalen van zijn masterdiploma bij saxofoongrootheid Arno Bornkamp. Tijdens zijn solistencarrière was hij succesvol in vele internationale saxofoonwedstrijden, zoals de "Bertold Hummels Saxofooncompetitie", de "Chinese International Competition Tianjin" en de "Classic Wood Wind internationale saxofoon- en klarinetwedstrijd" in Hamburg waar hij uit meer dan honderd muzikanten een van de zes finalisten werd.

Met dit duo hopen we een groot scala aan mogelijkheden te laten horen van de saxofoon en de luisteraar te verrassen met een voor de saxofoon en piano onverwacht repertoire!

Programma:

R. Schumann 3 romanzen, C. Franck Sonata, C. Debussy L'apres midi d’un faune, P. Creston Sonata, I. Albeniz Suite espanola.

Kaarten: € 15 (voorverkoop), € 17,50 aan de deur.
Reserveren kan!

AFGELAST

maandag
27 april 2020


20.00 - 22.00

Wegens coronaperikelen hebben we besloten dit concert af te gelasten.

RondoM Oranje: Koningsdagconcert in RondoMEen gezellig en feestelijk programma met mooie luisterliedjes en oranjebitter!
M.m.v. Martin van Waveren (zanger), Elisabeth De Charon (zangeres), Quattrebras koperenzemble, Tjako van Schie (pianist)

Gratis entree (vrijwillige bijdrage bij uitgang)

AFGELAST

zondag
19 april 2020

15.00 - 17.00

RondoM Presenteert: "Je me souviens"
Marijke Groenendaal (zang) & Jacob Engel (piano)

Wegens coronaperikelen hebben we besloten dit concert af te gelasten.

"Je herinneringen, dat ben jij. Een geur, een melodie, en je bent terug in je jeugd, bij je eerste verliefdheid, een zorgeloze lente, een verloren geliefde. Hou ouder we worden, hoe meer ons leven ons meegeeft. Herinneringen blijven bij je tot het eind. Een herinnering brengt emotie, maakt je gelukkig, of misschien melancholiek, maar hoort altijd bij jou. En wat kan emotie en herinnering beter overbrengen dan een gezongen lied?"

In dit programma laten we je liederen van romantische en twintigste-eeuwse componisten horen waarin een herinnering de hoofdrol speelt. Van Schubert en Gounod, grondleggers van de Duitse en Franse liedkunst, tot Charles Ives, de Amerikaanse meester in het verklanken van jeugdherinneringen. Het programma bevat verder liederen van Brahms, Copland, Mahler, Poulenc, Prokofieff, Richard Strauss, Vaughan Williams, Wolf, Barber, Gurney, Hahn, Poldowski en Quilter.

Sopraan Marijke Groenendaal en pianist Jacob Engel willen met jou hun liefde voor het klassieke lied delen. "Natuurlijk houden we van de grote romantische en twintigste-eeuwse liedcomponisten, maar we brengen ook regelmatig nieuw geschreven muziek. In onze recitals zorgen we steeds voor samenhang én contrasten tussen de liederen. De teksten van de liederen lichten we kort vooraf toe om je in de sfeer te brengen."

Kaarten: € 15 (voorverkoop), € 17,50 aan de deur.
Reserveren kan!

zaterdag 17 april 2020

20.00-20.30 uur

Verjaardag pianist Tjako van Schie -online

Tjako van Schie, pianist
Via facebook zal pianist Tjako van Schie in het kader van zijn verjaardag een gratis mini-optreden geven vanuit RondoM. Een kort programma met "troostmuziek" in deze zware tijden. Het optreden is te volgen via https://www.facebook.com/tvanschie

Wilt u Tjako een klein cadeautje geven? Steun dan RondoM via deze link!

AFGELAST

di 24 maart 2020

10.00-11.00

Wegens coronaperikelen afgelast

RGM vervolgursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
8 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

AFGELAST!

vrijdag
20 maart 2020

20.00-22.00

RondoM Presenteert: "De Franse Cello"

Wegens coronaperikelen hebben we besloten dit concert af te gelasten. De musici komen hopelijk in komend seizoen wel, dus hou onze website in de gaten!

DUO HEIDEMA-TELDERMAN

Monique Heidema (cello) en André Telderman (piano) zijn enthousiaste en gerenommeerde musici die elkaar al op jeugdige leeftijd ontmoetten. Hierdoor bezitten ze een enorme ervaring en dit verklaart ook het uitgebreide repertoire dat ze te bieden hebben. 
Hun wederzijds naadloos aansluitend enthousiasme, muzikale overtuiging en artistieke visie leidden ertoe dat zij sindsdien op talloze podia te beluisteren zijn geweest. In heel Nederland, maar ook in landen zoals Rusland, Spanje Taiwan en Tsjechië. Dit laatste was altijd in combinatie met masterclasses aan getalenteerde conservatoriumstudenten. Ze maakten eveneens meerdere opnames voor radio en televisie.
Het duo is steeds op zoek naar een wat directer contact met het publiek  Ze zullen daarom het programma ook toelichten. 

Ze vormen tevens de helft van het INDIGO pianokwartet wat verder bestaat uit de violiste Noemi Bodden en de altviolist Ron Ephrat.  

Monique is werkzaam als hoofdvakdocent cello aan het conservatorium van Tilburg en aan de Sweelinck Academie van het conservatorium in Amsterdam. Ze bespeelt een cello gebouwd door Romeo Antoniazzi, wat haar door het Nationaal muziekinstrument in bruikleen is gegeven.

Andre heeft vele jaren als dirigent leiding gegeven aan koren, componeerde koormuziek en is verbonden aan het concertkoor Bergen op Zoom en het Bredaas Mannenkoor als repetitor/dirigent.

Programma:

F. Chopin - sonate voor cello en piano op.65 in g mineur
* Allegro Moderato
* Scherzo
* Largo
* Finale, allegro 

C. Debussy - Sonate voor cello en piano in d mineur
* Lent, sostenuto e molto risoluto 
* Sérenade : Moderato animé
* Final : Animé, léger te nerveux 

== pauze

C. Franck - Sonate voor cello en piano  in A majeur
* Allegretto ben moderato
* Allegro
* Recitativo-Fantasia, ben moderato 
*Allegretto poco mosso

Kaarten: € 15 (voorverkoop), € 17,50 aan de deur.
Reserveren kan!

di 10 maart 2020
10.00-11.00

RGM vervolgursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
8 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

AFGELAST!

zondag
8 maart
2020

(Internationale Vrouwendag)

15.00 - 17.00

Helaas gaat het concert "Kinderen van Moeder Aarde" in RondoM in Wilhelminaoord op 8 maart aanstaande niet door.

Wegens persoonlijke omstandigheden in de familie van zangeres Guja Sandholt, die daardoor langer dan gepland in IJsland moet verblijven, kan het concert helaas geen doorgang vinden.

We hopen u wél op vrijdagavond 20 maart aanstaande om 20.00 uur te treffen bij het eerstkomend concert met cello en piano. Lees hieronder de details over dat concert.
Komt u ook?

namens "RondoM" , Tjako van Schie
Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord 
tel. 0653681895

di 3 maart 2020
10.00-11.00

RGM vervolgursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
8 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 25 februari 2020
10.00-11.00

RGM vervolgursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
8 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 18 februari 2020
10.00-11.00

RGM vervolgursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
8 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

AANRADER!

zondag
16 februari 2020

15.00 - 17.00

RondoM Presenteert: "The DUTCH and MORE"
Elnara Muermans (zang, accordeon), Ago Verdonschot (zang), Hans Schellevis (piano)

"The DUTCH and MORE", een eigenzinnig en gepassioneerd programma waarin de Russische topsopraan Elnara Muermans, de operazanger Ago Verdonschot en de Nederlandse pianist Hans Schellevis samen werken.
Het programma bestaat uit de mooiste instrumentale en vocale werken van zowel Nederlandse als Russische componisten: Hans Kox, Dick Kattenburg, Ignace Lilien, Tchaikovsky en Moessorgski. Een deel is speciaal door de artiesten zelf gearrangeerd voor accordeon, piano en zang.


Elnara Muermans - sopraan/ accordeon
recente rollen bij Mariinsky Theater o.a. Katerina in 'Lady Macbeth van Mzensk'. Prijswinnares Rimsky-Korsakov Competition. Elnara heeft ook een solo project met warmbloedige volksliederen waar zij zich zelf op accordeon begeleid. Elnara was meerdere keren als solisten betrokken bij Amsterdamse, Rotterdamse en andere koren.

Hans Schellevis – piano
opgeleid als pianist aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag, studeerde orkestdirectie bij Denise Ham in Bournemouth, David Parry in Londen en Arjan Tien in Hilversum Hij maakte naam als begeleider van zowel instrumentalisten als vocalisten en speelt recitals door de hele wereld. Daarnaast begeleidde hij op masterclasses van o.a. Nelly Miricioiu en Elly Ameling. Hij gaf concerten met Cristina Deutekom en Bernard Kruysen.

Kaarten: € 15 (voorverkoop), € 17,50 aan de deur.
Reserveren kan!

di 11 februari 2020
10.00-11.00

RGM vervolgursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
8 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 4 februari 2020
10.00-11.00

RGM vervolgursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
8 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

AANRADER!

zondag
26 januari 2020

15.00 - 17.00

RondoM Presenteert: "Happy Birthday Beethoven!"
Pianoduo Lodewijk Crommelin & Ernst Paul Fuchs

In 2020 is het het 250e geboortejaar van Beethoven en het leek dit duo leuk om de stukken voor piano vierhandig van Beethoven te spelen. Daar zijn er maar een paar van, een sonate opus 6, twee variatie-stukken en nog een paar marsen. Daarbij heeft Beethoven zelf ook nog een bewerking gemaakt van de Grosse Fuge voor piano vierhandig. Het lijkt hen interessant om een paar van deze werken te spelen in combinatie met bekender werk voor quatre-mains van Schubert, Rachmaninov of Debussy,


Lodewijk Crommelin studeerde piano bij de Russische pianist Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij wie hij zijn diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Hij combineerde zijn opleiding met een studie Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht, die hij afrondde met een doctoraalscriptie over de etudes voor piano van György Ligeti. Lodewijk Crommelin vervolgde zijn pianostudie in de Verenigde Staten bij de eminente Amerikaanse pianist Abbey Simon aan de Universiteit van Houston. Hievoor kreeg hij studiebeurzen van de Stichting Fonds van de Podiumkunsten en het VSB-fonds, als mede van de Universiteit van Houston. Hij volgde daar ook lessen en masterclasses bij Horacio Gutiérrez. Hij nam deel aan cursussen in binnen- en buitenland en volgde masterclasses bij onder meer Lazar Berman, György Sándor, Arnaldo Cohen, Ivan Moravec en Charles Rosen. Hij trad op in verschillende Europese landen, in de Verenigde Staten en in China. In eigen land speelde hij in de meeste belangrijke concertzalen, waaronder het Amsterdamse Concertgebouw, Muziekcentrum Vredenburg, De Doelen en Muziekcentrum Frits Philips. Met het Scarbo Pianistencollectief speelt hij vele concerten voor piano solo en piano met orkest en is actief in de organisatie van deze projecten. Daarbij speelt hij graag kamermuziek en het houdt zich bezig met het begeleiden van instrumentalisten en zangers. Hij bracht een CD uit met pianosonates en ander werk van Samuel Barber en Charles Griffes bij het label FutureClassics, en een CD met impressionistisch werk van Debussy, Griffes, Liszt en Albéniz, bij het nieuwe label 7 Mountain Records. Hij werkte ook mee met een CD-opname met werk voor piano vierhandig van de Nederlandse componist Dick Kattenburg. Daarnaast geeft hij tevens pianolessen in zijn woonplaats Amsterdam.

De pianist Ernst Paul Fuchs studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Sumiko Nagaoka. Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij o.a. Jerome Lowenthal, Peter Feuchtwanger en Michel Béroff.  Na zijn studie volgde Ernst Paul lessen in liedbegeleiding bij pianist Rudolf Jansen en kamermuziek bij violist Joan Berkhemer en celliste Nadia David. Ernst Paul is een veelgevraagd begeleider van instrumentalisten en zangers. Als pianodocent en repetitor is hij werkzaam bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder in Emmeloord. Als uitvoerend pianist maakt hij o.a. deel uit van het Trio Dame Blanche en The James Whale Orchestra.Naast pianist en docent is Ernst Paul actief als amateurzanger. Sinds 2006 zingt hij bij de bassen in kamerkoor Concerto Cherise in Utrecht. Dit heeft zijn belangstelling voor vocale muziek verder aangewakkerd. Sinds 2010 begeleidt hij opera projecten bij De Nationale Opera in Amsterdam.

Kaarten: € 15 (voorverkoop), € 17,50 aan de deur.
Reserveren gewenst!

AANRADER

za 11 januari 2019
20.00-22.00

Concertpianist Tobias Borsboom vertolkt "Pan" (op. 43) van Vitezslav Novák
Met projectie van olieverfschilderijen van Maryleen Schiltkamp

Tobias Borsboom

2020 is - zoals u vast niet ontgaan is - 250 jaar Beethoven. Echter we mogen dan ook het 150e geboortejaar vieren van niemand minder dan Vitezslav Novák. Net als Dick Kattenburg zal ook hij bij velen niet bekend zijn, gezien de geringe aandacht voor zijn muziek in Nederland. Maar dat is toch eigenaardig aangezien hij in zijn tijd een zeer toonaangevend figuur op het Praagse muzikale toneel was! 

Novák werd geboren in 1870 in Kamenice nad Lapou, een klein dorpje met een eeuwenoude lindeboom, en groeide op in een gezin waarin Novák zich gedwongen moest onderwerpen aan het beoefenen van het pianospel. Pianovirtuoos worden wilde hij niet, en aanvankelijk kreeg Viktor/Vitzeslav zelfs een hekel aan muziek. Desondanks reisde hij naar Praag en werd compositieleerling van Dvorák. Al snel werd hij - samen met Josef Suk - bestempeld als de hoop van de Tsjechische muziek. Het Praagse muziekleven was toen in de ban van het nationalisme en erg naar binnen gekeerd. Nováks muziek is soms politiek geengareerd. Zijn Sonata Eroica voor piano bijvoorbeeld gaat over de onderdrukking van het Tsjechische volk. Net als Bartók verzamelde en documenteerde Novák Boheemse en Moravische volksmuziek en integreerde elementen hieruit in zijn werk. Dit nationalisme werkte enigzins stigmatirend voor Novák, die ook last hield van chronische depressiviteit. De inspiratie ging weer vloeien toen Novák zich inliet met  de muziek van componisten als Richard Strauss en Claude Debussy. Net als Strauss bleef Novák vasthouden aan een laat-romantisch idioom maar ook modernistische stromingen als het impressionisme en symbolisme speelden een grote rol in zijn werk. Pan, op. 43 schreef Novák in 1910 op zijn hoogtepunt als componist, in een tijd waarin hij zijn meest grote en belangrijke werken schreef. Invloeden van Debussy zijn hierin te herkennen. Maar zoals hij in zijn memoires schreef had Novák de eerste stappen van het impressionistische componeren al gezet voordat hij ooit een werk van Debussy gehoord had. Als je sommige van zijn vroege werken bestudeert dan zou dat best eens waar kunnen zijn. Tijdens het hoogtepunt van zijn carrière was hij tevens als docent aan het Praagse conservatorium verbonden en leidde hij vele componisten op. In die tijd werd hij beschouwd als de belangrijkste Tsjechische componist, voordat Janacek definitief het publiek veroverde met zijn opera's. Maar dat zou nog wel tot 1916 duren.

Pan, op. 43, geschreven in 1910, is een werk van grootse proporties, een meer dan vijftig minuten durend toongedicht in vijf delen voor piano over het Griekse bosgodje Pan en hetgeen waar hij over heerst: De natuur. Pan leidt ons als een gids door zijn rijk, en laat ons horen hoe is het om daarin op te gaan. Pan met zijn half menselijk en half dierlijke uiterlijk vertegenwoordigt zowel de menselijke drijfveren als de sublieme harmonie van de natuur.

Over Tobias Borsboom:

"Borsboom is een bespiegelende pianist, wat vooral in Chopins Nocturne nr. 4 naar voren komt, waarin hij het vilt de snaren laat aaien." - Volkskrant
"(...) we bevinden ons wel in een fantasierijke en zeer afwisselende wereld die de grote pianistische kwaliteiten van Borsboom tot in de finesse recht doet (...) hij doet ermee wat hij wil, hij tovert associaties en connecties uit een imaginaire hoge hoed. Is dat niet synoniem aan tovenarij?" - OpusKlassiek

Tobias toont zich een veelzijdig en creatief musicus, die ook op het gebied van kamermuziek zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Regelmatige kamermuziekpartners zijn cellist Lidy Blijdorp, violist Piotr Jasiurkowski, violist Pieter van Loenen, cellist Pamela Smits, saxofonist Arno Bornkamp en pianoduopartner Yukiko Hasegawa. Met celliste Pamela Smits werkt Tobias sinds 2017 samen als programmeur van de concertserie Vriendenconcerten in de Zuiderkerk van Amsterdam.

Ook gaat hij graag de samenwerking aan met andere theater- en kunstvormen. Voor seizoen 2018-2019 loopt in samenwerking met theaterproductiehuis Oorkaan Meneer Tobias en het zwarte monster, een muziekvoorstelling voor kinderen vanaf vier jaar. Daarnaast is hij deel van gezelschap Theatre-Hotel Courage dat in 2017 de Nederlandse theaters aandoet met A room with a view. Met celliste Lidy Blijdorp speelt hij enkele zeer succesvolle vertelconcerten, waaronder Zomerdag in Parijs, Mata Hari, en De rechtvaardigen, waarvan de laatste twee zijn geschreven en worden verteld door Jan Brokken.

Tobias Borsboom is oprichter en leider van theatergroep De Schubertianen waarin de spelers in de huid kruipen van de artistieke vrienden van Schubert, en in de voorstelling De house warming houden zij een feest ter ere van hun grote vriend.

De achterliggende jaren was Tobias eveneens prijswinnaar op concoursen als het YPF Piano Competition, het Concertgebouw Entree Kamermuziek Concours en het Prinses Christina Concours en meer. Hij voltooide in 2013 zijn master-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn. Daarvoor studeerde hij aan de Jong talent afdeling van het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti. Hij volgde masterclasses bij internationaal gerenommeerde musici als Maria João Pires, Klaus Hellwig, Georg Friedrich Schenck, Geoffrey Douglas Madge en Jan Boguslaw Strobel.

Naast zijn gevarieerde drukke concertleven werkt Tobias Borsboom aan het Conservatorium van Amsterdam als correpetitor.

Hopelijk mogen we u bij dit opmerkelijke concert treffen, en zult u achteraf met ons een bewondering voor Nováks muziek koesteren! Het is tenslotte zijn 150e geboortejaar.

Entree: vrijwillige bijdrage bij de uitgang

di 17 december 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 10 december 2019
10.00-11.00

RGM Cursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
10 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 10 december 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
vr 6 december 2019
20.00-22.00

RondoM Jong Talent Try Out: Maat Saxophone Quartet

TRYOUT door Maat Saxophone Quartet
Daniel Ferreira - sopraansaxofoon
Catarina Gomes - altsaxofoon 
Pedro Silva - tenorsaxofoon
Mafalda Oliveira - baritonsaxofoon 

Programma:
Aragón from Spanish Suite nr.1 - Isaac Albéniz
303 | Circ. Praca Constituição - Nuno Lobo
Nieuw werk speciaal voor MSQ: Ramin Amin-Tafreshi
Cataluña from Spanish Suite nr.1 - Isaac Albéniz
Asturias from Spanish Suite nr.1 - Isaac Albéniz
Ciudades - Guillermo Lago

De leden van het Maat Saxofoonkwartet ontmoetten elkaar aan het Conservatorium van Amsterdam, maar zijn allen afkomstig uit Portugal. Sinds hun eerste optreden in januari 2018 pendelen ze tussen Nederland en Portugal, met als doel de beste muziek uit beide landen samen te brengen. Sindsdien sleepten ze diverse prijzen in de wacht, waaronder de eerste prijs bij Prémio Jovens Músicos, de meest prestigieuze competitie voor klassieke muziek in Portugal. Ook eindigden ze in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2018 en wonnen de eerste prijs in de Storioni Competition in Eindhoven.
Op deze try-out spelen ze alle werken voor hun debuut-cd “Ciudades” die in 2020 zal verschijnen.

Entree: vrijwillige bijdrage
Zaal open: 19.30 uur

di 3 december 2019
10.00-11.00

RGM Cursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
10 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 3 december 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com

AANRADER!

zondag 1 december 2019

15.00 - 17.00

RondoM Presenteert I: Duo Mong - Yulia Gubaidullina (viool) & Aliya Iskhakova (piano)

Duo Mong komt uit Kazan, een grote stad in Rusland. Zij zijn echter niet Russich, maar Tatar. Ze willen daarom de Tataarse kultuur presenteren. Ze spelen werken van hedendaagse Tataarse componisten en van Tataarse componisten uit de vorige eeuw. Ze bezitten tevens ook een groot repertoire van klasssiek werken voor viool en piano.

Yulia Gubaydullina plays the violin since she is seven years old. 1994-2005 – she studied at the Secondary Special Music School at Kazan State Conservatory. 2005-2010 – she received her bachelor degree at the Kazan State Conservatory named after N.G.Zhiganov. During her study Yulia performed as a violin solo player, in different kind of orchestras and chamber music groups, such as quartets, trios and duos. Yulia started her professional career in 2009 in the orchestra of Tatar State Academic Opera and Ballet Theater in the group of the first violins. As a member of the orchestra, she performed many operas and ballets, and gained valuable experience in collaborating and working with other musicians and conductors. 2012-2018 – Yulia worked at the department of chamber music at the Kazan State Conservatory. After her nine-year career as the professional violinist in Kazan, in 2018 she moved to the Netherlands to continue her education at Utrecht Conservatory (HKU) and to get the master degree. Currently, she performs in the ensembles and the orchestras of HKU.

Aliya Iskhakova began her study in Russian city Kazan. Her first teachers were Era Sayfullina and Evgeni Mikhailov. After studying and graduation with honors from Kazan musical college and Kazan conservatory Aliya decided to continue her education in the Netherlands. She has obtained master degree from Codarts where she studied with Bart van de Roer and currently is finishing her second master in Amsterdam conservatory with Naum Grubert. She also participates in various masterclasses, including those given by Boris Berman, Menahem Pressler, Ivry Gitlis, Haukon Austbe, Ronan O`Hora, Pavel Gililov, Stephen Kovacevich. Aliya is a prize-winner of 11 national and international music competitions. She gives concerts in the Netherlands, France, Belgium, Germany, Spain and performes in such famous halls as Concertgebouw, Bimhuis, Theatre Adyar and others. In 2017 she has recorded Mozart piano concerto K488 for Stringray Brava with Symphonic collective of the Netherlands conducted by Henk de Graaf.

Programma:

Nazib Zhiganov - Prelude and toccatina
Rustem Yakhin - Song without words; Poem
Almaz Monasypov - Sonata
Albert Leman - Small concert suite
Sergey Prokofiev - 5 pieces for violin and piano op. 35
Nikolay Myaskovski - Sonata

Kaarten: € 15 (voorverkoop), € 17,50 aan de deur. Reserveren gewenst!

di 26 november 2019
10.00-11.00

RGM Cursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
10 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 26 november 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 19 november 2019
10.00-11.00

RGM Cursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
10 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

za 16 november 2019
20.00


RondoM Jong Talent Try Out:saxofonist Hy-Huu Dang

Deze mini-tryout van saxofonist Hy-Huu Dang is ter voorbereiding op zijn deelname aan een groot muziekcouncours. Hij wordt begeleid door pianist Tjako van Schie.

Programma:
- “Prélude, cadence et finale”- Alfred Desenclos
- “Maï” - Ryo Noda
- “Scaramouche”- Darius Milhaud


Hy-Huu DANG (geboren 11 december 1997 in Esch-sur-Alzette, Luxemburg)
Op achtjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste saxofoonlessen aan het Conservatoire de la Ville de Luxembourg in de klas van Anaïs Lorentz. Gedurende de afgelopen Jaren deed hij diverse saxofoonconcoursen mee. Zo werd hij  in 2013 4e in het "Concours Jeunes Saxophonistes de Dinant", en onlangs in 2018 werd hij 1e laureaat van het "Concours Jeunes Solistes de Luxembourg". Hij won de  "Jonk Soliste Präis".

Gedurende zijn muzikale reis volgde Hy-Huu ook vele masterclasses bij beroemde saxofonisten zoals Vincent David, Jan Schulte Bunert, Lars Mlekusch, Christian Wirth, Timothy McAllister, Nobuya Sugawa, Phillipe Geiss en anderen. Sinds 2017 volgt hij de Bachelorstudie Klassiek Saxofoon in de klas van Arbo Bornkamp en Willem van Merwijk aan het Conservatorium van Amsterdam.

Hy-Huu is ook medeoprichter en tenorsaxofonist van het in Amsterdam zetelende Aries Saxophone Quartet.

NB: duur van het korte programma is ca. 30 minuten, maar er is uiteraard een gezellige nazit en gelegenheid om met dit jonge talent te praten!

entree: vrijwillige bijdrage bij uitgang.

di 12 november 2019
10.00-11.00

RGM Cursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
10 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 12 november 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 5 november 2019
10.00-11.00

RGM Cursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
10 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 5 november 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 29 oktober 2019
10.00-11.00

RGM Cursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
10 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 29 oktober 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com

zondag
27 oktober 2019

13.00 - 19.30

Benefiet Festival "Hart Voor Wilhelminaoord" !

We zijn van plan om voor de club die de AED’s in ons dorp beheert op 27 oktober 2019 in Wilhelminaoord een mooi benefietfestival te organiseren. We willen hiermee geld inzamelen voor dit mooie doel, dat levens kan redden als elke seconde telt!
AED’s zijn dure apparaten: ze kosten veel in de aanschaf, ze hebben onderhoud nodig, en er moeten mensen getraind worden die er mee om kunnen gaan. En we willen het aantal beschikbare apparaten vergroten!

Wat voor festival wordt het?
-Muziek, dans, kinderactiviteiten, optredens, stands, open podium, gezond sporten, gezond eten, en nog veel meer!

Momenteel zijn we bezig met de voorbereidingen van het festival:
- Contacten leggen
-Vrijwilligers benaderen
-Artiesten en andere deelnemers benaderen
-Evenement organiseren

Deelnemende organisaties zijn momenteel:
-Stichting Ons Dorpshuis
-Beheerders van het Koloniekerkje
-Kunst, cultuur, muziek-, en educatiecentrum “RondoM”
-Verzorgingshuis “De Menning”
-Benaderd worden nog: de voetbalclub “Old Forward”, Dorpsbelangen, Gemeente, Ondernemers, overige verenigingen, individuele vrijwilligers, sponsoren en donateurs!

Wilt u ook helpen in de voorbereidingen of op de dag zelf, als vrijwilliger?
Mail dan even met tjschum@gmail.com of bel 06-53681895

Hou ook de pagina "Hart Voor Wilhelminaoord" op facebook in de gaten voor updates!

di 22 oktober 2019
10.00-11.00

RGM Cursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
10 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 22 oktober 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 15 oktober 2019
10.00-11.00

RGM Cursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
10 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 15 oktober 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 8 oktober 2019
10.00-11.00

RGM Cursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
10 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 1 oktober 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 24 september 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 10 september 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
ma 9 september 2019
19.00-21.00
Meeting Broodfonds Steenwijk e.o. in RondoM
di 3 september 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com

za 3,10,17,24, 31 augustus 2019

20.00-22.00

RondoM De Piano


In de maand augustus is er elke zaterdagavond een luchtig maar inspirerend avondje muziek met een praatje gepland: "RondoM De Piano". Hier geeft pianist Tjako van Schie dan een "thematisch" causerie-concert, waarbij hij ook aan de hand van gespeelde voorbeelden uitgebreid vertelt over de muziek. Een snuifje educatie en muziekuitvoering gaan dan dus hand in hand.

Op de planning:

  • Za. 03 aug 2019, 20.00: RondoM De Piano – “Bach, who else! Over genie, symboliek, compositietechniek en meer”
  • Za. 10 aug 2019, 20.00: RondoM De Piano – "Klassiek & Romantiek”
  • Za. 17 aug 2019, 20.00: RondoM De Piano – “Impressionisme & Expressionisme
  • Za. 24 aug 2019, 20.00: RondoM De Piano – "Authentiek of niet? Plagiaat of heruitvinding? Stelen of lenen?"
  • Za. 31 aug 2019, 20.00: RondoM De Piano – "Improvisatie“

Entree: vrijwillige bijdrage bij de uitgang
Zaal open: 19.30 uur
Aanvang van de concerten: 20.00

di 25 juni 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 18 juni 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
zo 16 juni 2019
9.30 -17.30
RondoM De Stem

Workshopdag met zangpedagoge Henriëtte de Groot en pianist Tjako van Schie speciaal voor amateur- en koorzangers!
Download HIER de uitgebreide pdf-folder voor deze dag!
Aanmelden kan nog tot 1 juni, bel 0653681895 of mail naar tjschum@gmail.com !

do 13 juni 2019
19.30 -21.00
RondoM Openbaar Leerlingenconcert Muziek Praktijk Steenwijk

Eenmaal per jaar geven de leerlingen van Muziek Praktijk Steenwijk een concert: de feestelijke afsluiting van het schooljaar. Familie, vrienden en andere belangstellenden zijn altijd van harte welkom.

Dit schooljaar vindt het leerlingenconcert plaats op donderdagavond 13 juni in Rondom in Wilhelminaoord. Aanvang 19.30 uur.De avond is openbaar, entree: € 3,=.

De Muziekpraktijk Steenwijk is in 1997 gestart met het geven van pianolessen. De pianolessen worden gegeven door Jeannette Kostwinder. Zij heeft piano gestudeerd bij Jet Röling aan het conservatorium in Zwolle en is afgestudeerd in 1989. Vanaf 1991 geeft zij les bij het Muziekonderwijs IJsselmuiden (een docenteninitiatief) dat in 2001 is overgegaan in Quintus Centrum voor Kunsteducatie Kampen waar zij tot op heden met veel plezier werkt.

Daarnaast geeft zij pianoles in haar eigen praktijk de 'Muziekpraktijk Steenwijk'. Deze combinatie bevalt haar goed. Naast het lesgeven begeleidt de docent enkele koren. Jeannette Kostwinder is lid van de pianovakvereniging Epta. In 2017 heeft Jeannette de opleiding tot internationaal erkend RGM-practitioner gevolgd. Kijk voor meer info op: www.rgmpraktijksteenwijk.nl

di 4 juni 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM


Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 28 mei 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 14 mei 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 7 mei 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 23 april 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 2 april 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
zo 31 maart 2019
15.00-17.00
(zaal open 14.30)
entree: vrijwillige bijdrage

RondoM Tea Time Concert

m.m.v. Projectkoor 7even uit Vollenhove
een concert rond het thema #TIJD

za 23 maart
13.00 - 23.00 u
vrij entree

zo 24 maart 2019
13.00 - 23.00 u
vrij entree


RondoM Open Huis!

Komt u ook? In een ongedwongen ambiance kunt u komen kennismaken met ons nieuwe pand en met onszelf! Loop gerust even binnen!

...tot 22 maart 2019 RondoM "Werk In Uitvoering"

Nog geen publieke events.... we moeten intern nog e.e.a. verbouwen en aanpassen!
Aanmelden voor pianoles kan uiteraard altijd!

© 2023 - Rondo Music Management