Wat is er in "RondoM" te doen? (oudere evenementen vindt u hier)AANRADER!

zaterdag
middag
30 september 13.00 - 14.00 uur

Zaterdagmiddag Lunchconcert in RondoM: "Double Bass!"

Meestercontrabassist Dominic Seldis en saxofonist Henk Twillert nodigen je uit voor een heerlijke middag vol muziek en humor.

  

In een klassieke omgeving, met uitstapjes naar jazz en tango. En daarbij valt veel te lachen en genieten. Een rijk gevuld concert met muziek van Bach tot Piazzolla en van Albinoni tot Louis Armstrong. Aan de vleugel worden zij begeleid door de pianistische alleskunner Tjako van Schie.

Dominic Seldis

Dominic Seldis is eerste solocontrabassist en aanvoerder van het Koninklijk Concertgebouworkest. Bij het grote publiek is Dominic bekend als jurylid in televisieprogramma Maestro. Hij geeft wereldwijd virtuoze soloconcerten. Hij speelt regelmatig als solist bij het London Symphony Orchestra, het Philharmonia Orchestra, het BBC National Orchestra of Wales en Concertgebouw Kamerorkest. Ook is Dominic gastdocent en geeft hij wereldwijd masterclasses.Dominic Seldis is een klassiek musicus met een passie voor pop, jazz en lichte muziek. Hij trad op met popartiesten als Tina Turner, Rod Stewart, Tom Jomes en Wouter Hamel. Ook speelde hij voor soundtrack als Harry Potter, James Bond en Dr. Who.
“Muzikaal entertainment van hoog niveau. Seldis is charmant en [..] als musicus zeer serieus.” (Het Parool).

Henk van Twillert

Saxofonist Henk van Twillert (1959) studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Ed Bogaard waar hij zijn studie voor het solistendiploma met onderscheiding afsloot. Hij richtte in 1979 het befaamde The Amsterdam Saxophone Quartet op, waarmee hij succesvolle tours deed met onder andere Jaap van Zweden en Daniël Wayenberg. Opmerkelijke gebeurtenissen waren het slotconcert van de EXPO ’98 in Lissabon en de opening van het AJAX stadion Arena in Amsterdam.Van Twillert heeft een rijke carrière achter de rug; hij heeft verschillende cd’s opgenomen; vele optredens achter zijn naam staan en hij is docent aan het conservatorium. Van Twillert combineert altijd de liefde voor muziek met het lesgeven in workshops, masterclasses en wereldwijde concerten.

Tjako van Schie

In 1985 studeert Tjako van Schie op 24 jarige leeftijd af bij pianopedagoog Ben Smits met zijn diploma Uitvoerend Musicus. Hierna volgen een aantal meestercursussen bij o.a. Jacob Lateiner, Detlef Kraus en Boris Bloch. Al snel volgen concerten in binnen- en buitenland. Ook wordt hij veel gevraagd als muzikaal begeleider.Van Schie is geen doorsnee-pianist. In de loop van zijn carrière bewandelt hij gedurfde en opmerkelijke paden. Zijn concerten worden vaak gekenmerkt door opvallend repertoire en interessante thematische keuzes. Zijn spel wordt omschreven als poëtisch, meesterlijk, lyrisch en technisch hoogstaand.Behalve pianist is Van Schie ook componist en arrangeur, hij verzorgt lezingen en hij is docent.


Aanvang : 13.00 uur
Inloop : vanaf 12.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : € 20

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen s.v.p. vooraf reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895

zondag
middag
1 oktober
15.00 - 17.00 uur

Zondagmiddagconcert van "Vocaal Ensemble Sarabande" in RondoM

M.m.v. bariton Albert Brandsma, met begeleiding van pianist Rudi Kaldenberg en m.m.v. ‘Fluitkwartet 4 op Drift’.

Het Vocaal Ensemble Sarabande is zo’n vijftien jaar geleden opgericht door destijds zes vrouwen die elkaar gevonden hadden in hun gemeenschappelijke liefde voor muziek en zang. Zij zingen a-capella, zonder versterking en dirigent en repeteren wekelijks onder begeleiding van een professionele coach, aanvankelijk was dat Monique Suring, sinds 2014 is dat Mirjam Cornelisse.

Het ensemble bestaat nu uit vijf vrouwen :
sopranen : Martina van der Bergh en Tineke van Gennep
mezzo’s : Marion Spaanderman en Ineke Zuidberg
alt : Lucie Brandsma

Hun repertoire varieert van klassiek tot licht klassiek, maar ook Ierse ballads en Franse chansons schuwen zij niet. Naast het zingen in dit ensemble zingen zij individueel ook nog bij verschillende kamerkoren, muziekensembles en nemen soms deel aan projecten.

Albert Brandsma (bariton), zal klassieke liederen zingen uit het romantische repertoire van Franse-, Duitse- en Engelse kunstlied-componisten en enkele chansons/traditionals. Hij wordt daarbij op de vleugel begeleid door pianist Rudi Kaldenberg. Albert zong in close harmony ensembles, kamerkoren en oude muziekensembles, nam deel aan projecten en trad soms op als solist. Pianist Rudi Kaldenberg studeerde orgel bij Kees van Houten en Bert Matter aan het Arnhems- en Utrechts conservatorium en studeerde daarna piano bij Roelof Been en sloot dit af met een staatsexamen. Naast zijn pianopraktijk begeleidt hij koren en solisten, waarbij zijn grote liefde uitgaat naar de liedzang. In zijn vrije tijd is hij een enthousiast koorzanger in twee kamerkoren en zingt samen met zijn vrouw in het Kwartet Yellow Hammer.

Het ‘Fluitkwartet 4 op Drift’ is zo’n vijftien jaar geleden ontstaan en heeft Heerenveen als thuisbasis en bestaat uit : Marianne Wijbenga, Lia Roelfsema, Ans de Jong en Susan Booden. Zij spelen sinds een jaar of zes in de huidige bezetting. Marianne is docent en coach van het kwartet. Zij kunnen putten uit een breed repertoire dat gaat van barok tot hedendaagse muziek. Zij zullen werken van Georg Philipp Telemann, Benedict Brydern, Marc Berthomieu en Jay Mackie uitvoeren. Het belooft een afwisselend concert te worden !

Aanvang : 15.00 uur
Inloop : vanaf 14.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : Gratis, koffie/thee/drankjes voor eigen rekening. Na afloop wordt een eigen bijdrage op prijs gesteld.

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen s.v.p. vooraf reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895

zondag
middag
22 oktober
15.00 uur

te zien tot einde 2023

RondoM Expositie werken van Robin van Deventer

schilderij Robin van Deventer

Kunstenaar Robin van Deventer (geb. 3 februari 1977) is een uniek fenomeen. Zijn werk straalt vreugde, plezier, en een opmerkelijke creativiteit uit. Zijn thematiek is ontstaan uit fascinatie voor vooral fantasiedieren. Hij schildert in een cartooneske quasi-stripboekstijl, en daarmee worden zijn werken vooral gekenmerkt door een speelse, humoristische, kleurrijke en fantasievolle wereld met diverse verrassende wendingen bij nader beschouwing. De vrolijke en vrije geest spat van het doek en van de objecten die hij maakt.

In de tentoonstelling zijn naast doeken ook een aantal objecten te bewonderen. Van Deventer heeft naast zijn artistieke werk ook gewerkt als decorateur van onder meer aquaria en interieuren. Een selectie van zijn uitgesproken werken is in RondoM te bewonderen.

De kunstenaar zegt zelf over zijn werk dat hij wil bereiken dat zijn werk bij het publiek "een glimlach achterlaat".
Een aanrader om de expositie in RondoM te komen bewonderen.

De expositie zal op zondagmiddag 22 oktober officieel worden geopend met een hapje en drankje en optreden door pianist Tjako van Schie, waarbij Van Deventer tevens een toelichting op zijn werk zal geven. Entree: vrije gift.

Bezichtiging verder op afspraak (via tjschum@gmail.com of tel 0653681895) of tijdens andere events in RondoM.
zondag
middag
29 oktober
14.30 - 15.20 uur

RondoM Koormuziek "Ave Maria"

Het betreft een kort programma zonder pauze, met negen zeer fraaie Ave Maria liederen van o.a Arcadelt, Stravinsky en Rachmaninoff.  Het a capella projectkoor dat optreedt bestaat uit 19 zangers en staat onder leiding van dirigente Mirjam Cornelisse.

Mirjam Cornelisse

Mirjam Cornelisse studeerde hoofdvak zang aan het Koninklijk conservatorium te Den haag. In 1983 kreeg zij een vaste aanstelling bij het operagezelschap de Nederlandse Reisopera en heeft haar studie voortgezet aan het Twents conservatorium. Na 30 jaar carriere als zangeres besloot Mirjam zich meer toe te leggen op lesgeven en dirigeren. Zij heeft in 2013 bij Gerben van Veen haar MDO (Meerjarige dirigenten opleiding) diploma gehaald.

Mirjam is dirigente van drie koren, is coach van verschillende ensembles, geeft regelmatig workshops “zingen in een koor” en stemcoaching en is zangdocente aan de muziekschool “Kunst& COO” te Oosterwolde. De afgelopen jaren heeft zij regelmatig projecten georganiseerd, o.a. in 2018 een Schubert project, in 2020 Reintje de Vos een opera geschreven door Hans Erik Dijkstra, haar vaste pianist. Nu dan een Ave Maria project. Met 19 zangers, a capella wordt dit programma uitgevoerd.

Op 29 oktober is er eerst om 11.00 uur een processie van de RK kerk te Zorgvlied (Dorpsstraat 31, 8437 PA Zorgvlied) naar de Maria kapel op de RK begraafplaats (Wateren, 8437 PG Zorgvlied).


Aanvang concert in RondoM : 14.30 uur
Inloop : vanaf 14.00 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : Vrije gift.

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen s.v.p. vooraf reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895


AANRADER!

zaterdag
avond
11 november
20.00 - 22.00 uur

RondoM Panfluit & Percussie

Zeer vereerd de wereldberoemde percussionist Raphaël Simon en panfluitist Matthijs Koene in ons pand te mogen verwelkomen! De twee topmusici brengen een opmerkelijk en speciaal programma met verrassende, maar ook mooie muziek.

Matthijs Koene en Raphaël Simons

Een voorproefje op youtube: klik hier!

Nadere info volgt

Aanvang : 20.00 uur
Inloop : vanaf 19.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : €20.

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen s.v.p. vooraf reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895

zondag
middag
19 november
15.00 - 17.00 uur

RondoM Jazz Middag met "Jazzwhat"JazzWhat is een Drents-Groningse jazzformatie die het publiek op toegankelijke wijze laat kennismaken met de jazz en lichte muziek uit de rijke Amerikaanse muziektraditie. De band put hiervoor vooral uit de schatkist van het Great American Songbook, een verzameling van populaire muziek van musicals en Broadway-shows uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Deze muziek was niet alleen geliefd bij een breed publiek, maar vormt ook een artistiek hoogtepunt in de Amerikaanse muziekgeschiedenis. In navolging van artiesten als Billie Holiday, Horace Silver, Stan Getz, Oliver Nelson, en Antonio Carlos Jobim blaast JazzWhat dit erfgoed nieuw leven in en laat dat deze muziek nog steeds springlevend is.

JazzWhat is in 2016 opgericht om meer en minder ervaren amateurmusici ruimte te bieden voor hun eigen muzikale ontwikkeling en het samenspelen als band. Vanaf 2020 is de band op verschillende kleinere podia in noord Nederland te zien geweest. Na een aantal wisselingen in de bezetting heeft de band inmiddels een vaste samenstelling en een uitgebreid repertoire, waarvan zangeres Froukje Timmerman de laatste aanwinst is. Haar stem heeft een nieuwe dimensie aan het geluid van de band toegevoegd. Zij wordt terzijde gestaan door een ervaren ritmesectie bestaande uit Harry Bolland (slagwerk) en Jan Roemeling (basgitaar en contrabas). Verder bestaat de band uit Rien Hof (alt- en tenorsaxofoon), Rob Onck (slaggitaar) en Frans Greven (sologitaar). Behalve in JazzWhat zijn bijna alle bandleden ook regelmatig met andere popbands, jazz ensembles en/of klassieke orkesten op de Noord-Nederlandse podia te vinden. Website: https://www.facebook.com/jazzwhatband/


Aanvang : 15.00 uur
Inloop : vanaf 14.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : €20.

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen s.v.p. vooraf reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895

zondag
middag
4 februari 2024
15.00 - 17.00 uur

RondoM Concert met Saxofoonkwintet "Opus 5"

Nadere info volgt

Aanvang : 15.00 uur
Inloop : vanaf 14.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : €20.

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen s.v.p. vooraf reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895


AANRADER!

zondag
middag
3 maart 2024
15.00 - 17.00 uur

RondoM Concert met hoboist Lourens Kuijper, celliste Christiane Schepping, pianist Tjako van Schie

Nadere info volgt

Aanvang : 15.00 uur
Inloop : vanaf 14.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : €20.

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen s.v.p. vooraf reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895

zaterdag
avond
27 april 2024
20.00 - 22.00 uur

RondoM Koningsdagconcert

Nadere info volgt

Aanvang : 20.00 uur
Inloop : vanaf 19.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : Vrije bijdrage, gratis oranjebittertje staat klaar!.

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen s.v.p. vooraf reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895

BINNENKORT WEER!
RGM training - Brein in beweging 


De Ronnie Gardener Methode om je brein te trainen begint weer bij voldoende deelname.

De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij het ritme van muziek wordt ingezet om beweging, spraak en cognitie (concentratie, geheugen, coordinatie) te stimuleren. Deelnemers doen op het ritme van muziek, zittend of staand, oefeningen aan de hand van geprojecteerde symbolen. De basissymbolen en hun klanken hebben hun oorsprong in onze vier ledematen (handen en voeten) en het drumstel.

Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en vindt plaats in RondoM, Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.

Bij voldoende deelname start de cursus binnenkort.

Meer info of aanmelden via: www.rgmpraktijksteenwijk.nl
of via 06-22818186
of via email aan rgmpraktijksteenwijk@gmail.com

© 2023 - Rondo Music Management