Wat is er in "RondoM" te doen? (oudere evenementen vindt u hier)


AANRADER!

zaterdagavond 17 september 20.00 uur


RondoM Muziektheater met "REVOLVE"Waan je in een ware droomwereld met "Ubuntu’s Droom", een fantasierijke voorstelling met 10 instrumenten gespeeld door 4 muzikanten. Het resultaat is een kleurrijk spectrum aan taal, klank, filosofie, wetenschap en gevoel; een kijk- en luisterervaring voor de ziel, uitgevoerd in de vorm van een live-luisterboek. Muziektheatergroep REVOLVE nodigt je uit om deel uit te maken van een wereld waar sympathie voorop staat en dromen werkelijkheid worden.

REVOLVE bestaat uit:
- Abel Rodríguez García (viool)
- Luca Warmer (stem en meer)
- Petra Wolters (fagot, piano en meer)
- Roelof Meijer (contrabas, gitaar en meer)

- Willem van Baarsen (regie)
- Matthijs Weskin (geluid)
- Roel de Rijk (licht)

Concept, teksten en composities: Roelof Meijer


Entree: € 17,50 inclusief gratis koffie/thee/hapje
SVP reserveren via 06-53681895 of email:tjschum@gmail.com
NIEUW!

zaterdagavond 22 oktober 20.00 uur


RondoM Inspiratie Café met dichteres/zangeres Janine Pas en pianist Tjako van Schie

Een avond vol inspiratie en verrassing!!
Poëzie, muziek, zang, pianospel, een goed gesprek, interactie met de kunstenaars, en dit alles onder het genot van een hapje en drankje!
Plus de wereldpremière van een aantal nieuwe liederen op teksten van o.a. dichters Freddy Lelie en Janine Pas, gecomponeerd door Tjako van Schie.

Janine Pas
Janine Pas

Na haar studie aan de Nationale Opera Academie in Den Haag maakte het winnen van een studiebeurs het voor Janine mogelijk zich verder te specialiseren in Parijs bij operazangeres Peggy Bouveret (Metropolitan Opera). Daarnaast volgde ze masterclasses in binnen- en buitenland.

Janine wordt regelmatig uitgenodigd als soliste in opera’s, concerten en oratoria in heel Europa, maakte radio- en tv-opnames met o.a. het Radio Symfonie orkest, de Nederlandse Bachvereniging en het Schönberg Ensemble, zong rollen in opera’s van o.a. Mozart, Britten, Strawinsky, Janácek, Dvorak en Verdi bij bv. Opera Zuid, de TROS operaserie, Hessisches Staatstheater Wiesbaden, de Hongaarse Radio en Opera in de RAI en en werkte met dirigenten als: Martin Sieghart, Kenneth Montgomery, Jan Stulen, Ed Spanjaard en Reinbert de Leeuw.

Vanwege haar uitzonderlijke vocale flexibiliteit worden haar regelmatig stukken aangeboden door hedendaagse componisten. Zo zong ze de Nederlandse première van het solostuk A Magyar Romokon van Peter Eötvos in Amsterdam en vertolkte ze meerdere wereldpremières van speciaal voor haar gecomponeerde liederen en orkeststukken in diverse landen.

Bovendien werkte Janine als freelancer bij o.a het Groot Omroepkoor, de Salzburger Festspiele met de Berliner Philharmoniker olv Claudio Abbado, de Glyndebourne Festival and Touring Company olv Sir Simon Rattle en is mede-oprichter van Stichting Conserto, ter promotie van de klassieke muziek aan een breder publiek.

Met pianist Tjako van Schie ontstond tijdens de coronapandemie een intense "samenwerking op afstand" onder de noemer "Geen Kunst Collectief 2.0". Met teksten en zang van Janine en muziek en beeld van Tjako ontstonden een dertigtal videoclips en een opera ("De 4e Golf, ofwel Geen Kunst"). In voorbereiding is een tweede operaproject ("The Tempest Revisited").

Tjako van Schie

Tjako van Schie behaalde zijn docerend en uitvoerend diploma piano aan het Zwols Conservatorium. Na zijn studie volgden diverse masterclasses in o.a. Weimar bij o.a. Jacob Lateiner en Detlef Kraus. Hij gaf vele concerten in o.a. Europa, China, Canada, en trad op voor radio en tv. Van Schie werkt tegenwoordig als uitvoerend pianist, docent aan het Conservatorium van Amsterdam, repetitor, componist, arrangeur en coach. Hij is ook auteur van muziekgerelateerde artikelen. Verder werkte hij in Porto, Portugal als gastdocent aan ESMAE. Hij heeft een eigen muziekcentrum “RondoM” opgericht in Wilhelminaoord waar hij momenteel ook woont en werkt.

Hij verzorgde diverse opvallende programma’s in het verleden, en nam ze op cd op: o.a. “The Goldberg Variations BWV 988” (Bach), “Water, bron van leven” en “Yiddish music from ghetto’s & concentration camps” (met violist Adriaan Stoet). Daarnaast speelde hij vele gemengde recitals, zowel solistisch als samen met andere musici. Onlangs voerde hij Schumann’s “Piano Concerto” in zijn eigen arrangement voor saxofoonorkest en piano uit, en ook Gershwin’s “Rhapsody in Blue”. Met saxofonist Henk van Twillert maakte hij een 3-cdbox “A Bag Of Music” en met zangeres Henriëtte de Groot een cd met filmmuziek “Regards to Hollywood”. Hij is ook een veelgevraagd begeleider. Met operasopraan Janine Pas vormt hij het “Geen Kunst Collectief 2.0”.

Tjako van Schie streeft doorgaans naar niet-alledaagse uitvoeringen. Hij gaat niet altijd de makkelijkste weg, maar probeert een artistiek standpunt in te nemen, waarin standaarden kunnen worden veranderd of verdiept. Naast zijn hoogontwikkelde pianistiek en zijn poëtische natuur heeft Tjako de gave het publiek mee te voeren naar muzikale regionen voorbij het alledaagse. Zijn expressieve spel en bescheiden persoonlijkheid geven hem de vrijheid om zich niet louter op virtuositeit te richten, maar veeleer de essentie van muziek op te zoeken. Lovende perskritieken bewijzen dat deze kwaliteit zeldzaam is onder de huidige generatie pianisten, en dat Tjako zeer wel in staat is om door zijn spel zijn punt te bewijzen dat er ‘geen leven zonder muziek is’.


Entree: € 15,00 inclusief gratis koffie/thee/hapje
SVP reserveren via 06-53681895 of email:tjschum@gmail.com
AANRADER!

zaterdagavond 17 december 20.00 uur


RondoM De Virtuoze Piano - een recital door pianist Michiel Hinnen

Michiel Hinnen

Michiel Hinnen speelt piano sinds zijn 9e. Hij studeerde bij Jos Kronenberg, Grada Broekhuizen en Tjako van Schie. Hij studeerde af aan de Schumann Akademie.

Michiel heeft een brede muzikale belangstelling, maar zijn passie ligt bij klassieke muziek: van barok t/m 20e eeuw.

Hij geeft soloconcerten en begeleidt solisten en koren. Hierbij komen naast de klassieken ook andere genres aan bod: van musical tot operette, van Indisch lied tot jazz/rock idioom.

Daarnaast heeft hij samen met Iris Verhoog een lespraktijk waar zowel klassiek- als lichte muziek en improvisatie aan bod komen.

In RondoM speelt Michiel Hinnen muziek van Debussy, Liszt en Chopin.


Entree: € 15,00 inclusief gratis koffie/thee/hapje
SVP reserveren via 06-53681895 of email:tjschum@gmail.com
VERWACHT!
begin 2023
RondoM Saxmaestro Henk van Twillert

Henk van Twillert en Tjako van Schie

Saxofonist Henk van Twillert (1959) studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Ed Bogaard waar hij zijn studie voor het solistendiploma met onderscheiding afsloot. Hij richtte in 1979 het befaamde The Amsterdam Saxophone Quartet op wat succesvolle tours deed met o.a. Jaap van Zweden en Daniël Wayenberg. Opmerkelijke gebeurtenissen waren het slotconcert van de EXPO ’98 in Lissabon en de opening van het AJAX stadion Arena in Amsterdam.

Sinds 1993 nam Henk van Twillert verschillende CD’s op als solist met het Amsterdam Soloist Quintet “Tango, a homage to Astor Piazzolla” en “Homage to Heitor Villa-Lobos”. Vanaf 2001 begon Henk van Twillert met het spelen en opnemen van de beroemde “Cello Suites” van Johann Sebastian Bach. In 2002 maakte Van Twillert een CD met Portugese fadomuziek: “Saudades”, in combinatie met de God Father van de Portugese Fado Carlos do Carmo, met wie hij onlangs op het mooie podium stond van het Amsterdams Carre.

In 2006 en 2007 werd Henk uitgenodigd op het prestigieuze New Port Music Festival in Amerika samen met sopraan Inessa Galante. Tussen 2009 en 2011 verbleef Henk van Twillert in New York om aan zijn proefschrift te werken “Bach’s Cello Suites Transcription and Interpretation for Baritone Saxophone”. Tegelijk begon hij als songwriter en bandleader als Mr. Henk & Band te werken aan zijn album “New York”, gelanceerd in 2015.

Henk van Twillert promoveerde in Juli 2013 met de Cello Suites van Johann Sebastian Bach voor zijn Doctorale Graad, in 2015 werd zijn boek J.S. Bach Six Suites for Vioncello Solo, Transcription and Interpretation for Baritone Saxophone uitgegeven bij Nota de Rodapé Ediçoes,Parijs.

Henk van Twillert is docent saxofoon aan de Superior School of Music and Performing Arts in Porto, Portugal, waar hij de internationaal saxofoongroep Vento do Norte formeerde wat vele tournees heeft gemaakt door Europe, de Carribean, Zuid en onlangs door Noord-Amerika. Na 25 jaar als vast docent saxofoon aan het Amsterdamse Conservatorium te hebben gewerkt is hij daar nu als gastdocent werkzaam. Van Twillert combineert altijd de liefde voor muziek met het lesgeven in workshops, master classes en wereldwijde concerten met in zijn tas zijn speciale muziekprogramma voor kinderen “Stars of the Future”.

Henk van Twillert werkt ook al lang samen met pianist Tjako van Schie: hun meer dan dertigjarige collegiale en persoonlijke vriendschap resulteerde onder andere in de triple-cd-box "A Bag Of Music"

DATUM VOLGT NOG

BINNENKORT WEER!
RGM training - Brein in beweging 


De Ronnie Gardener Methode om je brein te trainen begint weer bij voldoende deelname.

De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij het ritme van muziek wordt ingezet om beweging, spraak en cognitie (concentratie, geheugen, coordinatie) te stimuleren. Deelnemers doen op het ritme van muziek, zittend of staand, oefeningen aan de hand van geprojecteerde symbolen. De basissymbolen en hun klanken hebben hun oorsprong in onze vier ledematen (handen en voeten) en het drumstel.

Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en vindt plaats in RondoM, Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.

Bij voldoende deelname start de cursus binnenkort.

Meer info of aanmelden via: www.rgmpraktijksteenwijk.nl
of via 06-38766614 of 06-22818186
of via email aan rgmpraktijksteenwijk@gmail.com

© 2021 - Rondo Music Management